Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΕΠΑΑΠ ΒΟΛΟΥ
Ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις

Με ανέξοδες υποσχέσεις απάντησε η κυβέρνηση χτες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ, στο ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης του παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΑΠ) Βόλου, ούτως ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει. "Μέσα στο μήνα που διανύουμε - είπε απαντώντας στην Ερώτηση ο υφυπουργός Υγείας, Θ. Κοτσώνης - θα εξετάσω την πορεία του προϋπολογισμού κι εφόσον υπάρχουν δυνατότητες θα χρηματοδοτηθεί το παράρτημα Βόλου, για να ξεκινήσει - και κατά πάσα πιθανότητα και του Αγρινίου. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι την 1η Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους".

Απαντώντας στον υφυπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από την τοπική κοινωνία του Βόλου για να ιδρυθεί το παράρτημα, συνόψισε τα αιτήματα ως εξής:

"Τι ζητάνε - είπε - οι άνθρωποι αυτοί; Δόθηκε από το υπουργείο μια πίστωση 35 εκατομμυρίων δρχ. για κτιριακές επισκευές. Η διοίκηση περιόρισε το ποσό στα 20 εκατομμύρια. Υπάρχει ένα υπόλοιπο 15 εκατομμυρίων. Να δοθούν 5,5 εκατομμύρια από τα αδιάθετα αυτά 15 εκατομμύρια, για να γίνει ο εξοπλισμός του παραρτήματος. Να αποδοθούν επίσης τα χρήματα που παρακράτησε κατά 90% το 1996 το ΕΛΕΠΑΑΠ Αθηνών. Ν αποδοθεί ακόμη η πίστωση του '97 - ένα μέρος τουλάχιστον - ώστε το παράρτημα να λειτουργήσει στο τρέχον έτος. Υπάρχουν, δε, δυνατότητες από τον ΟΑΕΔ, από δωρεές, νοσηλεία να καλύψει μεγάλο ποσό για τις λειτουργικές του δαπάνες. Το ΕΛΕΠΑΑΠ Βόλου πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει. 50 νέα παιδιά, τα οποία έχουν καταγραφεί - όπως και άλλοι - περιμένουν τη λειτουργία του παραρτήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ