Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θα μπορέσει να επισκεφθεί την πατρίδα του;

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς από βουλευτές του ΚΚΕ, για τη μεταχείριση πολιτικού πρόσφυγα

Ερώτηση προς τους κ. κ. υπουργούς Εσωτερικών - Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Μαρία Μπόσκου, Σταύρος Παναγιώτου σχετικά με τα ερωτήματα που ανακύπτουν για τη μεταχείριση, από το επίσημο ελληνικό κράτος, πολιτικού πρόσφυγα από τη Βουλγαρία και πώς προτίθενται να παρέμβουν.

Η Ερώτηση, που καταθέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι η ακόλουθη:

"Ο Χρήστος Ζηκόπουλος του Ζήκου και της Σιδηρούλας γεννηθείς στο Πετροπουλάκι της Κοινότητας Μελανθίου Καστοριάς και προσωρινά διαμένων στη Σόφια Βουλγαρίας, ως πολιτικός πρόσφυγας μετά τον εμφύλιο πόλεμο στερείται, απ' ό,τι φαίνεται, της Ελληνικής Ιθαγένειας, η οποία του αφαιρέθηκε προφανώς λόγω των γνωστών αντιπαραθέσεων εκείνης της εποχής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ Υπουργοί:

  • Εάν, πότε και για ποιον λόγο του αφαιρέθηκε η Ελληνική Ιθαγένεια και εάν πρόκειται να του αποδοθεί μετά από αίτημα που έχει υποβάλει και στον Πρωθυπουργό με την 1.2.1994 επιστολή του.
  • Εάν θα παρέμβει το αρμόδιο Υπουργείο για να του δοθεί το πιστοποιητικό γέννησής του, μετά από την αδικαιολόγητη άρνηση της Κοινότητας Μελανθίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς (σχετικό έγγραφο αριθμ. πρωτ. 1513/9-8-1996) να του το δώσουν.
  • Εάν θα του δοθεί βίζα για να μπορέσει να επισκεφθεί την Ελλάδα, μια και για πολλά χρόνια η Ελληνική Πρεσβεία της Σόφιας του αρνείται το δικαίωμα να επισκεφθεί την πατρίδα του".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ