Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διώκονται δικαστικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για σειρά δικαστικών διώξεων σε βάρος μελών και στελεχών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, έκανε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Οργάνωσης, Θεοδ. Κωνσταντινίδη. Σχετικά η ΚΟΘ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

"Την ίδια στιγμή που στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ψηφίζουν τη Συνθήκη Σένγκεν, νομιμοποιώντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα, δηλαδή την πλήρη υποταγή του ελληνικού λαού στα απάνθρωπα σχέδια της ΕΕ με το παράλληλο τσάκισμα του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Την ίδια περίοδο που σύρονται 6.000 αγρότες στα δικαστήρια, αντιμετωπίζονται αυταρχικά οι ναυτεργάτες, οι συνταξιούχοι και κάθε άνθρωπος που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο διάστημα, ανασύρονται υποθέσεις δικαστικής δίωξης μελών και στελεχών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που αφορούν γεγονότα του 1993!!!

Πιο συγκεκριμένα. Στις 18/6 πραγματοποιείται η δίκη 10 μελών της ΚΝΕ γιατί αφισοκολλούσαν τον Ιούνιο του 1993 προπαγανδίζοντας πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στις 19/8 δικάζεται ο Χρήστος Κόφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί, μαζί με τους κατοίκους της Τούμπας, αντιστάθηκε στην τσιμεντοποίηση αλάνας της περιοχής. Στις 18/9 καλείται σε δίκη στέλεχος του ΚΚΕ ως υπεύθυνος για την ενίσχυση του ραδιοτηλεοπτικού σήματος σε προεκλογική περίοδο.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταδικάζει τη βιομηχανία δικαστικών διώξεων και την καταπάτηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν κάθε εργαζόμενο που θέλει ν' αντισταθεί σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία της γι' αυτές τις διώξεις, προχώρησε σήμερα Πέμπτη 12/6 σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ