Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέδριο - πρόκληση του ΝΑΤΟ

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση καταγγέλλει ιατρικό συνέδριο που γίνεται με τη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ

Ιατρικό συνέδριο που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στην Κέρκυρα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το θέμα του συνεδρίου είναι "το σύνδρομο της οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας των ενηλίκων", σύνδρομο που ακούγεται αθώο, όμως στην πραγματικότητα έχει άμεση σχέση και με πολεμικές δραστηριότητες.Στην καταγγελία συγκεκριμένα υπογραμμίζεται:

..."Παρουσιάστηκε σε μαζική κλίμακα στη διάρκεια των δολοφονικών επιδρομών των Αμερικανών στο Βιετνάμ, από όπου πήρε και το όνομα "πνεύμων του Ντανάγκ" από την ομώνυμη πόλη, που οι κάτοικοί της δολοφονήθηκαν από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς. Παρουσιάζεται συχνά στη διάρκεια βομβαρδισμών ή άλλων πολεμικών επιχειρήσεων με χημικά όπλα και σε πολυτραυματίες. Ετσι εξηγείται και το ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ και η αθρόα χρηματοδότησή του με δεκάδες εκατομμύρια.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο πολιτικός κατήφορος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που με κατά πλειοψηφία αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας (με υποστήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) και της ΠΑΣΟΚικής πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου χρηματοδοτούν με μερικά εκατομμύρια το "πάμπτωχο" ΝΑΤΟ.

Η πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου στην πατρίδα μας και ειδικά στο νησί μας αποτελεί πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας, που έχει πληρώσει με πολύ αίμα τις εγκληματικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πολύ περισσότερο όταν στις μέρες μας έχουμε τη διακηρυγμένη θέληση του ΝΑΤΟ για επέκταση των ορίων δράσης του, καθώς και των επεμβατικών δραστηριοτήτων του και πολύ πρόσφατους τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς στη Βοσνία.

Φαίνεται ότι ο ΝΑΤΟ επέλεξε μία γειτονική προς την Αλβανία και τα Βαλκάνια περιοχή της πατρίδας μας, για να προετοιμάσει και "ιατρικά" το έδαφος από την επεμβατική - εγκληματική δραστηριότητά του στην περιοχή με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ, που έχει μετατραπεί σε πρόθυμο υπηρέτη των ΝΑΤΟικών επιθυμιών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, γνωστός παράγοντας της ΝΔ, αποδέχτηκε να συγκαλύψει αυτό το απαράδεκτο συνέδριο, χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, εκθέτοντας έτσι τον ιατρικό κόσμο του νησιού μας. Δεν προξενεί βέβαια κατάπληξη το γεγονός ότι η πολιτική της ΝΔ ταυτίζεται με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην υποταγή τους στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που εμπεδώνει διά πυρός και σιδήρου ο ευρωαμερικανικός ιμπεριαλισμός στην περιοχή μας. Θα πρέπει όμως να καταλάβει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ότι ο σύλλογος δεν είναι ιδιοκτησία του, ούτε τσιφλίκι του, για να τον χρησιμοποιεί, όπως τον συμφέρει ή όπως του επιβάλλουν.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον Κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία και ειδικότερα τον ιατρικό κλάδο και τους εργαζόμενους στην υγεία να απομονώσουν αυτήν την προκλητική ενέργεια του ΝΑΤΟ και των εγχώριων υπηρετών του και να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποτάσσεται στους ΝΑΤΟικούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ