Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο κατήφορος

Κάτι παραπάνω από αρνητικός στο αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την κύρωση της Συνθήκης του Σένγκεν εμφανίστηκε και πάλι χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ρωτήθηκε, λοιπόν, τότε από το "Ρ": "Επειδή η κυβέρνηση αρνήθηκε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τόσο για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όσο και για τη Συνθήκη Σένγκεν, μπορείτε να μας πείτε, ποια κατά τη γνώμη της κυβέρνησης είναι τα θέματα τα επιδεκτικά δημοψηφίσματος;".

Και, αφού ο κύριος Ρέππας το σκέφτηκε λίγο, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: "Πάντως, τα θέματα αυτά δεν είναι, κατά τη δική μας γνώμη"...

Οπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, κατά "τη δική τους γνώμη" όλοι αυτοί που προχωρούν σε ανάλογα δημοψηφίσματα ανά την Ευρώπη, εκτός του ότι είναι... κουτόφραγκοι, ταυτόχρονα δεν παίζουν καθόλου καλά το ρόλο τους ως υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος, αφού τολμούν να το βάζουν σε κίνδυνο παρέχοντας - έστω και κουτσουρεμένο - το δικαίωμα στους λαούς να έχουν λόγο για το μέλλον τους. Κατά "τη δική τους γνώμη", επομένως, καλό είναι οι Ευρωπαίοι ομογάλακτοι του ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν να παίρνουν μαθήματα... δημοκρατίας από τον "εκσυγχρονισμό".

Πάντως, κατά τη δική μας γνώμη, με τούτα και με τούτα, ο "εκσυγχρονισμός" δε θα αργήσει να φτάσει στο ανώτατο στάδιό του: Τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ