Κυριακή 3 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η γνώση ως "προσωπική επένδυση"!

Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην εκπαίδευση, ο ρόλος της οποίας αλλάζει άρδην, ενώ η γνώση θεωρείται "προσωπική επένδυση" (!).

"Ο ανταγωνισμός μεταξύ των σχολείων είναι ευπρόσδεκτος, γιατί προωθεί την ποιότητα. Τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν σημαντική βοήθεια από την άποψη αυτή. Το κράτος πρέπει να επιτρέψει την ανάδυση μιας πραγματικής αγοράς της εκπαίδευσης".Η γνώση πρέπει να θεωρείται σαν προσωπική επένδυση (!) - και όχι βέβαια κοινωνικό αγαθό που τελεί υπό την προστασία του κράτους και παρέχεται δωρεάν. Αυτό ισχύει κυρίως, όπως αναφέρεται, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δε μένει "παραπονεμένη" όμως και η τριτοβάθμια εκπαίδευση."Πρέπει να τονιστεί η σημασία της ποιοτικής επένδυσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και σε άλλες μορφές εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρουν επιχειρήσεις και φορείς εκτός των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η στενή επαφή με τη βιομηχανία και την επιχειρηματική κοινότητα είναι σημαντική, επειδή αυτές προσφέρουν ιδέες και χρηματοδότηση για νέα μαθήματα και προγράμματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ