Κυριακή 3 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η μεγάλη "απόδραση"

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χτες η μεγάλη "απόδραση" των Αθηναίων από την τσιμεντούπολη. Με κάθε μέσο, εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων εγκαταλείπουν την Αθήνα για να χαρούν τις αυγουστιάτικες διακοπές τους, μακριά από το άγχος της πρωτεύουσας, αναζητώντας λίγη δροσιά και ησυχία στην ελληνική ύπαιθρο και τις μαγευτικές της παραλίες.

Από τα λιμάνια της Αττικής αναχώρησαν πάνω από 100.000 επιβάτες, ενώ άλλοι τόσοι υπολογίζεται ότι έφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητα. Η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ήταν επίσης ιδιαίτερα αυξημένη, αφού όλες οι πτήσεις παρουσιάζουν πληρότητα μέχρι και 100%. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, τόσο από την "Ολυμπιακή Αεροπορία", όσο και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά επισημαίνεται ότι έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια σε πολλά δρομολόγια, γι' αυτό οι "αργοπορημένοι" είναι καλό πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους να εξασφαλίσουν έγκαιρα θέσεις.

Σοβαρά προβλήματα δε φαίνεται να έχουν παρουσιαστεί, αν και οι καθυστερήσεις σε ορισμένα δρομολόγια, το στοίβαγμα και η προχειρότητα συνοδεύουν πολλές φορές τις μαζικές εξόδους των Αθηναίων. Οσο για τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων, ο μεθυστικός Αύγουστος δεν έχει δώσει - ευτυχώς - ακόμα κανένα πολύνεκρο ατύχημα. Από προχτές, όμως, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 118 τραυματίστηκαν σε 98 τροχαία ατυχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ