Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΩ ΠΕΡΑΜΑ
Υπό το βλέμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ χτίζουν οι καταπατητές

Με τις ευλογίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, δεκάδες καταπατητές συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα στο Ανω Πέραμα, με αποτέλεσμα μια περιοχή 700 στρεμμάτων να κινδυνεύει να πνιγεί στο τσιμέντο. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη,ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας, προκειμένου να αποδοθούν τα παραχωρητήρια στους κατοίκους που ήδη έχουν χτίσει εκεί, σταματώντας έτσι την ασύδοτη δράση των καταπατητών, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω περιοχή ζουν 1.500 οικογένειες, οι οποίες καταγγέλλουν την ασύδοτη δράση των καταπατητών, που επιχειρούν να καταλάβουν και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της περιοχής, η οποία έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως αλλά και εκτός αυτής, όπου έχει αναπτυχθεί ο συνοικισμός του Ανω Περάματος.

Σχετικά με το θέμα οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Λεων. Αυδής κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτη τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη,τον οποίο και ρωτούν, "πότε προτίθεται να καταθέσει την τροπολογία στη Βουλή για να αντιμετωπιστεί το οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής", καθώς και "ποια είναι τα μέτρα που θα πάρει ο υπουργός ώστε να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες καταπατήσεις και η αυθαίρετη δόμηση στην περιοχή".

Ο Δήμος Περάματος με ανακοίνωσή του επισημαίνει τη μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης στο θέμα της ρύθμισης του οικιστικού προβλήματος της περιοχής και απαιτεί από την κυβέρνηση την "περιφρούρηση του χώρου του Ανω Περάματος από τους νέους καταπατητές, που αλλοιώνουν το σχέδιο πόλης με τις αυθαιρεσίες τους και θέτουν σε κίνδυνο προσπάθειες δεκαετιών του δήμου και των κατοίκων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ