Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του ΚΚΕ με το Βουλγαρικό ΣΚ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,είχε συνάντηση χτες, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με τον Πρόεδρο του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Στη συνάντηση ο Γκ. Παρβάνοφ ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη Βουλγαρία και για τη δράση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος μπροστά στις πρόωρες εκλογές στις 19 Απρίλη 1997. Εκφρασε την ανησυχία του κόμματός του για την κατάσταση στην Αλβανία και για ακόμη μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια. Σημείωσε τον αυξημένο ρόλο των αριστερών δυνάμεων στα Βαλκάνια μπροστά στη νέα αυτή κατάσταση.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έκφρασε την αντίθεση του Κόμματος στη στρατιωτική επέμβαση στην Αλβανία και στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων. Ενημέρωσε ακόμη για τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ σχετικά με τον ανταγωνισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Αλβανία. Σημείωσε τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής από τις επεμβάσεις πολυεθνικών στρατιωτικών δυνάμεων και ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη για την ανάπτυξη των παραδοσιακά καλών σχέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ