Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΘΕΩΝΑΣ
Μονόδρομος η αντεπίθεση και η λαϊκή πάλη

Στιγμιότυπα από την περιοδεία του ευρωβουλευτή στη Ρόδο

Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΝΟ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, στη Ρόδο την Παρασκευή 28 Μάρτη, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Θεωνάς.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ παρουσίασε τις εκτιμήσεις και σκέψεις του ΚΚΕ για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή, τους κινδύνους που εγκυμονούν για το λαό και τη χώρα μας, οι επεμβάσεις και ο ανταγωνισμός συμφερόντων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ και ΕΕ για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των διόδων μεταφοράς από την Κασπία μέχρι τον Περσικό Κόλπο και η απειλή για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, αλλά και ευρύτερα σε Βαλκάνια, Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο.

Η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων από την κυβερνητική πολιτική και τις επιταγές της ΕΕ και η προοπτική των εξελίξεων ήταν αντικείμενο ερωτημάτων και ανησυχιών που εκφράστηκαν από τους μετέχοντες.

Ο ομιλητής απάντησε ότι απέναντι στο μονόδρομο της κυβερνητικής πολιτικής, που συνθλίβει τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και διευρύνει την ανεργία και τη φτώχεια, πολιτική που επιβάλλουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του πολυεθνικού κεφαλαίου, το ΚΚΕ προβάλλει το μονόδρομο της αντίστασης και της λαϊκής πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η συσπείρωση και η κοινή πάλη εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, η δημιουργία μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης αποτελεί την ελπίδα και την προοπτική, άλλος δρόμος για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων δεν υπάρχει.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, της διοίκησης του Εμπορικού - Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου, της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τη γενικότερη κατάσταση της περιοχής.

Επίσης επισκέφθηκε τον Αρχάγγελο και είχε συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, καθώς και μια ενημερωτική συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους της Κομματικής Οργάνωσης του χωριού.

Πήρε μέρος και στη συζήτηση που οργάνωσε στη Ρόδο το Ελληνικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, με ευρωβουλευτές και των άλλων κομμάτων, για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ