Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγελία της σκοτεινής δράσης φιλοφασιστικών στοιχείων

Την προσπάθεια περιορισμού της ελευθεροτυπίας και τις απειλές κατά δημοσιογράφων και άλλων πολιτών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή την επιστολή που έστειλε οργάνωση με την επωνυμία "Τα Λιοντάρια του Εβρου" με το σύμβολο και της γνωστής φασιστικής εφημερίδας "ΣΤΟΧΟΥ", στην τοπική εφημερίδα "Γνώμη", με την οποία απειλεί δημοσιογράφους - ανάμεσά τους και στέλεχος του ΚΚΕ - και προτρέπει σε κλείσιμο της εφημερίδας.

"Οι απειλές δεν περιορίζονται προφανώς σε όσα γράφει η προκήρυξη - σκίτσο τους (είτε να απολυθούν οι δημοσιογράφοι, είτε να κλείσουν οι εφημερίδες τους), υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΝΕ και συνεχίζει: Πάει πιο μακριά, αποτελεί κατά τη γνώμη μας προμήνυμα απειλής για την ίδια τη ζωή των τεσσάρων συμπολιτών μας. Στοχεύει στο χτύπημα των δημοκρατικών κατακτήσεών μας, στον περιορισμό της ελευθεροτυπίας και της έκφρασης φιλολαϊκής γνώμης από τους δημοσιογράφους.

Το ουσιαστικότερο όμως είναι ότι αυτή η προκήρυξη αποβλέπει στη συντήρηση και στην ενίσχυση του κλίματος έντασης στην περιοχή μέσω της τρομοκρατίας".

Και η ανακοίνωση κλείνει με το κάλεσμα της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ:

"Ο λαός και οι φορείς του, πρέπει να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες και να απαιτήσουν από τους αρμόδιους να φέρουν στο φως της ημέρας τα "Λιοντάρια" του φασιστικού Στόχου και να τα οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Καμιά καθυστέρηση και καμιά δικαιολογία δεν ευσταθεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δεν αποκαλυφθούν αυτοί οι κύκλοι, είναι συνυπεύθυνες οι πολιτικές και άλλες αρχές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ