Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εκστρατεία αναζήτησης ερεισμάτων

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τις προϋποθέσεις, ώστε ο "κοινωνικός διάλογος" - απάτη, που ξεκινά στις 10 Απρίλη, να μπορέσει να παίξει το ρόλο του και να συμβάλει στην παγίδευση των εργαζομένων, επιχειρεί να δημιουργήσει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, εντείνονται οι εσωκομματικές διεργασίες και διαβουλεύσεις, ώστε να πειστούν κυρίως τα συνδικαλιστικά στελέχη να συνεισφέρουν στην εκλαϊκευση των νεοφιλελεύθερων επιλογών για την "ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας" και γενικότερα στην κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, ως "το μόνο δρόμο που συμφέρει τους εργαζόμενους"! Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης, βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (Παπαϊωάννου, Πρωτόπαππας), αλλά και τα ηγετικά στελέχη της Χ. Τρικούπη (Σκανδαλίδης, Μανίκας, κ.ά.). Χτες έγινε μία ακόμα σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΣΚΕ με αυτό το στόχο. Στις ενστάσεις που τολμούν να ψελλίζουν ορισμένοι συνδικαλιστές, του τύπου "η κυβέρνηση μάς αγνοεί", η απάντηση της ηγεσίας είναι αποστομωτική: "Η πολιτική είναι μία, αυτή που χαράσσει ο Κ. Σημίτης".

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εσωκομματικής ανασυγκρότησης, η οποία έχει ως στόχο τη διασφάλιση υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής από ένα τμήμα, τουλάχιστον, της οργανωμένης βάσης. Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββατοκύριακο πολυμελή κλιμάκια, αποτελούμενα από βουλευτές και μέλη της ΚΕ και έχοντας επικεφαλής τους Σκανδαλίδη, Τσουκάτο, θα περιοδεύσουν στους Νομούς Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να πείσει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα της συναντούν τη ...λαϊκή αποδοχή και επιβράβευση, αλλά και να ανεβάσει το ηθικό των μελών του Κινήματος, προβάλλει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο ΤΕΕ και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Μετά την προχτεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΕΓ, ο Κ. Σκανδαλίδης επισήμανε με ικανοποίηση την "οριακά αυξημένη επιρροή" του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το 1993 στους συνεταιρισμούς, προσθέτοντας ότι "έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το παρόν και το μέλλον της πολιτικής μας και της κυβέρνησής μας". (σ.σ. μ' αυτό το πλευρό να κοιμούνται...).

Σήμερα ο Κ. Σημίτης στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε μια ακόμα επίδειξη αδιαλλαξίας απέναντι στους εργαζόμενους και θα ζητήσει την υποστήριξη των βουλευτών, οι οποίοι, πάντως, σε κάθε περίπτωση δε φαίνεται να έχουν σοβαρές αντιρρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ