Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Καθυστερεί η έναρξη λειτουργίας

Μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, προβλέπεται ότι θα υπάρξει καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής,Β. Μπούτας και Ν. Γκατζής.Την Ερώτηση υποβάλλουν στους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Οικονομικών,

Οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ υπενθυμίζουν τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλία, ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβρη του 1997. Για να υλοποιηθεί, όμως, η δέσμευση του πρωθυπουργού θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Ο δε υφυπουργός Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στις 21.12.1996 ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, άφησε να εννοηθεί ότι είναι εξασφαλισμένα τα αναγκαία ποσά στον προϋπολογισμό του 1997.

Βέβαια, προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαδικασία προσλήψεων είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του οργανισμού του νοσοκομείου. Ωστόσο, ο οργανισμός παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών. Αν δεν εγκριθεί σύντομα ο οργανισμός, με δεδομένο τις μακροχρόνιες διαδικασίες που χρειάζονται για να γίνουν οι προσλήψεις, το νοσοκομείο δεν είναι απίθανο να λειτουργήσει και μετά το 1998.

Οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς Κ. Γείτονα και Γ. Παπαντωνίου: Εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η έγκριση του οργανισμού του νοσοκομείου. Πότε θα γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Πότε θα λειτουργήσει το νοσοκομείο. Τι κονδύλια προβλέπονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας ή στον κρατικό προϋπολογισμό για προσλήψεις προσωπικού εντός του 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ