Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακυροι οι ρουσφετολογικοί διορισμοί

Ηθικό και πολιτικό στραπάτσο αποτελεί για το υπουργείο Παιδείας η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων να κρίνει άκυρους τους προεκλογικούς - ρουσφετολογικούς διορισμούς διευθυντών στα δημοτικά σχολεία, διορισμούς, που έγιναν στο τέλος του περασμένου Αυγούστου και χαρακτηρίστηκαν από τα αδιαφανή κριτήρια επιλογής.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έκανε δεκτή την αίτηση, που κατέθεσαν εννιά δάσκαλοι του νομού, που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του Νομάρχη Χανίων (η οποία προήλθε έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας), με την οποία τοποθετήθηκαν "προσωρινοί" διευθυντές στις σχολικές μονάδες του νομού κατά την προεκλογική περίοδο. Ανοίγει έτσι το δρόμο για την ακύρωση συνολικά των ρουσφετολογικών διορισμών διευθυντών στα σχολεία όλης της χώρας που είχαν γίνει λίγο πριν τις εκλογές του '96.

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης των εννέα δασκάλων βάσει του άρθρου 28 του νόμου 2190/1994 με την επωνυμία: "Μεταβολές υπηρεσιακής κατάστασης κατά την περίοδο των εκλογών", αφού βάσει αυτού του άρθρου συνάγεται ότι "κατά τη χρονική περίοδο που μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών,δηλαδή από την ημερομηνία δημοσίευσης του Π/Δ για διάλυση της Βουλής και προκήρυξης εκλογών στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης δεν επιτρέπεται καμιά υπηρεσιακή μεταβολή για το πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου".

Σχολιάζοντας την παραπάνω απόφαση του Εφετείου ο δάσκαλος συνδικαλιστής και ένας εκ των εννιά δασκάλων που κατέθεσαν την αίτηση ακύρωσης Κώστας Ντουντουλάκης,είπε στο "Ρ", ότι αποτελεί "ηθικό και πολιτικό χαστούκι στο υπουργείο Παιδείας για την παράνομη και πραξικοπηματική απόφασή του να προχωρήσει σε ρουσφετολογικές προσλήψεις διευθυντών στα δημοτικά σχολεία. " Πρόσθεσε ακόμη ότι σκοπός της απόφασης αυτής ήταν "να διορίσουν δικά τους παιδιά στις θέσεις των διευθυντών, παρακάμπτοντας συνειδητά τους νόμους, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να γίνουν μάρτυρες σε ένα φοβερό κομματικό αλισβερίσι. Ωστόσο, κατέληξε, δεν υπολόγισαν ότι υπάρχουν μερικές φορές που ακόμα και τα δικά τους δικαστήρια δεν μπορούν να κρύψουν τις κατάφωρες παραβιάσεις του νόμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ