Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα πλοία "ξεχνούν" τον Αϊ-Στράτη...

Μεγάλη είναι η αγανάκτηση των 280 περίπου κατοίκων του ακριτικού νησιούΑϊ-Στράτη, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού, καθώς τα πλοία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), που έχει αναλάβει τη συγκοινωνία του νησιού και η οποία εξυπηρετεί μονοπωλιακά όλο το Β. Αιγαίο, πολλές φορές δεν προσεγγίζουν το νησί. Το θέμα αυτό έφερε με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει στην Ερώτησή του ότι τα πλοία της ΝΕΛ πολλές φορές δεν προσεγγίζουν τον Αϊ-Στράτη επικαλούμενη διάφορους λόγους, παρότι η εξυπηρέτηση του νησιού ήταν βασική προϋπόθεση για να της δοθεί το μονοπώλιο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Β. Αιγαίο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αγίου Ευστρατίου καταγγέλλει ότι κατά το χρονικό διάστημα 24/12/96 μέχρι 23/3/97 το πλοίο Αγιος Ραφαήλ της ΝΕΛ, που συνδέει το νησί με Καβάλα και Ραφήνα από τα είκοσι προγραμματισμένα δρομολόγια έκανε μόνο έξι!Ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι αυτή η κατάσταση όπως είναι επόμενο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και κυρίως ενισχύει την τάση φυγής τους από το ακριτικό νησί.

Πρόσφατα η ΝΕΛ, αναφέρεται επίσης στην Ερώτηση, με επιστολή της προς το ΥΕΝ, αποδίδοντας τις ζημιές που βρέθηκαν στο πλοίο της "Αλκαίος" στα αβαθή νερά του λιμανιού του Αγίου Ευστρατίου, ζητά να ανασταλεί η προσέγγιση των πλοίων της στο νησί μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο λιμάνι του. Ομως, ενώ τα λιμενικά έργα στον Αη- Στράτη κρίθηκαν αναγκαία και αποφασίστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στο ΥΕΝ στις 22/11/96, μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ρωτάει: Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη εκτέλεση των δρομολογίων προς και από τον Αγιο Ευστράτιο, έστω και με άλλο αξιόπιστο πλοίο. Πότε θα γίνουν τα αναγκαία έργα στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ