Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ: Αίσχος!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

"Μόνο με τη λέξη "αίσχος" μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του υπουργού Γεωργίας και της κυβέρνησης, να εξαιρεθούν από τις αγροτικές αποζημιώσεις οι αγρότες "που οι ίδιοι ή και συγγενείς τους έχουν καταδικαστεί ή εκκρεμεί σε βάρος τους δίωξη... πριν την έκδοση τελεσίδικης απόφασης".

Δεν έφτανε η βιομηχανία μηνύσεων και δικών, που έχει σαν αποτέλεσμα πάνω από 6.000 αγρότες σε όλη τη χώρα να καλούνται στα δικαστήρια, γιατί έκαναν "το έγκλημα" να εκδηλώσουν την απόγνωσή τους και να διαμαρτυρηθούν για τη σκληρή, αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ο υπουργός Γεωργίας με το σχετικό "φιρμάνι", για το οποίο μόνο ντροπή πρέπει να αισθάνεται αυτός και η κυβέρνησή του, επιχειρεί να επιβάλει επιπλέον ποινές στους 6.000 αγρότες και να τρομοκρατήσει όσους παλεύουν για το δίκιο τους.

Πρόκειται για μέτρα που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, στην εποχή "των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων" και του "ιδιώνυμου".

Ομως, όπως δεν έκαμψαν τότε, δε θα κάμψουν και τώρα την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα των αγροτών, αλλά και των άλλων εργαζομένων, στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια και στους πολιτικούς εντολοδόχους τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ