Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΙΛΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ζητούν πολίτες χειριστές για την 359 ΜΑΕΔΥ

Την πρόσληψη έμπειρων χειριστών αεροσκαφών από πολίτες που βιώνουν την ανεργία, αντί απόστρατων συνταξιούχων αξιωματικών που ανακαλούνται στην υπηρεσία για να υπηρετήσουν στην 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας (αεροψεκασμοί, αερολιπάνσεις κλπ.) έθεσαν με αναφορά τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Στρατής Κόρακας.

Στην αναφορά των δύο βουλευτών επισυνάπτεται σχετική επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Επαγγελματιών Πιλότων Πολιτικής Αεροπορίας (ΠΕΕΠΠΑ), σύμφωνα με την οποία η πλήρωση των θέσεων των χειριστών αεροσκαφών (Ν. 1389/83) πρέπει να γίνεται από πολιτικό προσωπικό και μόνο σε εξαιρετικές και προσωρινά, προβλέπεται η κάλυψη των θέσεων από συνταξιούχους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ομως με διάφορες μεθοδεύσεις, και κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, οι χειριστές αεροσκαφών της 359 ΜΑΕΔΥ είναι κατά βάση ανακληθέντες συνταξιούχοι αξιωματικοί.

Η Πανελλήνια Ενωση Πιλότων Πολιτικής Αεροπορίας, τονίζει ότι η συγκεκριμένη μορφή επάνδρωσης της μονάδας προκαλεί σωρεία προβλημάτων στην Πολεμική Αεροπορία και στερεί από έμπειρους και άνεργους πιλότους το δικαίωμα στην εργασία. Επισημαίνει επίσης ότι κατ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται η αίσθηση άνισης μεταχείρισης στο χώρο των πιλότων, προς όφελος μιας μικρής ομάδας και σε βάρος Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, αναφέρεται ότι αυτό έχει για αποτέλεσμα το υψηλό κόστος ανά ώρα πτήσης, που είναι πολλαπλάσιο από το κόστος άλλων αεροπορικών φορέων, οργανισμών ή επιχειρήσεων, ενώ η χαμηλή ποιότητα και ποσότητα του έργου που παρέχεται οφείλεται στο μοντέλο οργάνωσης που είναι σχεδιασμένο για να εξυπηρετούνται οι προσωπικές ανάγκες μιας μικρής ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ