Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φασιστική πρακτική

Με το πρωτοφανές κύμα τρομοκρατικών διώξεων σε βάρος χιλιάδων αγροτών και αγροτικών στελεχών, που συμμετείχαν και πρωτοστάτησαν στις πρόσφατες και παλιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε "ένα απέραντο διαρκές αγροτοδικείο", η κυβέρνηση Κ. Σημίτη έχει αποκαλύψει το αντιδημοκρατικό, τρομοκρατικό, αυταρχικό προσωπό της. Τώρα, με την εκδικητική πρακτική του αποκλεισμού των αγωνιζόμενων αγροτών από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται και, μάλιστα, με την προσφυγή σε καθαρά φασιστικές πρακτικές και με στόχο την οικονομική εξουθένωση και υποταγή των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, η αντιδημοκρατική πρόκληση παίρνει νέες σοβαρότερες διαστάσεις.

***

Η "κεντροαριστερή" κυβέρνηση Κ. Σημίτη ξεθάβει και επαναφέρει σε χρήση τις φασιστικές λογικές της "συλλογικής ευθύνης" και τα αλήστου μνήμης πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Η ίδια η κυβερνητική πρακτική, που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα των αφεντικών της, αν επιτραπεί να συνεχιστεί και δεν αποκρουστεί, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή δημοκρατική λειτουργία στη χώρα! Κι αυτό γιατί, ουσιαστικά, επιχειρείται η κατάργηση του δικαιώματος των αγροτών και, παραπέρα, όλων των εργαζομένων, να αγωνίζονται και να διεκδικούν την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων τους. Από την άποψη αυτή, δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο ότι η αντιδημοκρατική πρόκληση της κυβέρνησης έρχεται ενόψει της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς και μπροστά στην προοπτική που σηματοδοτεί ο ταξικός γιορτασμός της: Για την ανάπτυξη και ένταση των ταξικών αγώνων της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων κατά της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται στα πλαίσια του διαβόητου "κοινωνικού διαλόγου".

***

Ετσι, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η καταδίκη αυτής της πρακτικής από όλους τους εργαζόμενους, τώρα, σήμερα, άμεσα! Είναι καθήκον όλων των κομμάτων να καταδικάσουν το όργιο των διώξεων και την επιστράτευση καταδικασμένων, φασιστικού τύπου, μέσων και μεθόδων για να καθυποτάξουν το αγροτικό και, γενικότερα, το μαζικό κίνημα. Πρωτίστως, όμως, οφείλουν οι ίδιες οι οργανώσεις του λαού, των εργαζομένων και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους αγρότες και να αχρηστέψουν, τώρα πριν είναι αργά, τέτοιες επικίνδυνες αντιδημοκρατικές πρακτικές των εντολοδόχων των Βρυξελλών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ