Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εργα στον Κηφισό μέχρι το 1998

"Γολγοθάς" ταλαιπωρίας, που θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 1998, περιμένει τους οδηγούς που θα κινούνται από μεθαύριο 2 Μάη κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισού. Οι εργασίες διευθέτησης του Κηφισού (εκβάθυνση, διαπλάτυνση και κάλυψη σε ορισμένα τμήματα) και επέκτασης της Εθνικής Οδού μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος, θα καταστήσουν "απαγορευτική" την κυκλοφορία σε πολλά σημεία, για περισσότερο από ένα χρόνο, αν βέβαια ισχύσουν οι προβλέψεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, δύο νέες γέφυρες συνολικού πλάτους 32 μέτρων πρόκειται να κατασκευαστούν μεταξύ των οδών Δυρραχίου και Λένορμαν, που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές αερογέφυρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το τμήμα που θα κατασκευαστεί θα εκτείνεται από τον κόμβο της λεωφόρου Καβάλας μέχρι τις Τρεις Γέφυρες και θα προβλέπει εκτός από την κάλυψη του Ποταμού, την κατασκευή ελεύθερου αυτοκινητοδρόμου με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική διαχωριστική νησίδα. Για την εξυπηρέτηση των οδηγών έχει εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη η οποία προβλέπει:

- Διακοπή της λειτουργίας του κόμβου Δυρραχίου - Κηφισού - Κωνσταντινουπόλεως.Οι ρυθμίσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την Παρασκευή και θα διατηρηθούν σε όλη τη διάρκεια κατασκευής της νέας γέφυρας μέχρι τον Ιούλη του 1998 (βλ. χάρτη).

- Μεταφορά του κυκλοφοριακού ρεύματος της Εθνικής Οδού στην απέναντι όχθη για την κατεδάφιση της αντίστοιχης αερογέφυρας. Η εργασία αυτή θα διαρκέσει τρεις βδομάδες για κάθε γέφυρα. Μετά το πέρας των κατεδαφίσεων η λεωφόρος Κηφισού θα κυκλοφορεί σε τρεις ελεύθερες λωρίδες ανά κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ