Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αυξημένο το κύρος της ΚΝΕ

- Τι σημαίνει για την ΚΝΕ η σημαντική ανταπόκριση ξένων οργανώσεων νεολαίας στην πρόσκλησή σας για συμμετοχή στο 7ο Συνέδριο;

- Η μεγάλη συμμετοχή από κομμουνιστικές νεολαίες, αριστερές - αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις νέων από όλο τον κόσμο, που αναμένονται στο 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ, μας γεμίζει με μεγάλη αισιοδοξία και πρώτα απ' όλα δείχνει το αυξημένο κύρος που έχει το Κόμμα μας και στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις Θέσεις του ΚΣ, που έχουν ήδη μεταφραστεί και σταλεί σε πάνω από 100 οργανώσεις, τη γενικότερη εκτίμηση που έχουν δεκάδες οργανώσεις για τη δράση της ΚΝΕ και τις επιτυχίες της στην Ελλάδα. Οι πάνω από 30 οργανώσεις, που ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα αποτελούν από τους μεγαλύτερους αριθμούς ξένων καλεσμένων σε συνέδριο κομμουνιστικής νεολαίας και σίγουρα το μεγαλύτερο αριθμό, μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης. Το μεγάλο ενδιαφέρον δεκάδων οργανώσεων συμπληρώνεται και από τα γραπτά χαιρετιστήρια αρκετών προσκεκλημένων που για καθαρά οικονομικούς λόγους δε θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα.

- Επισημαίνεται και στις Θέσεις του ΚΣ για το 7ο Συνέδριο ότι η ΚΝΕ έκανε βήματα στη συμμετοχή της στο διεθνές νεολαϊστικο κίνημα. Πώς μετράτε αυτή τη συμμετοχή;

- Η ΚΝΕ πρωτοστάτησε στη συνεργασία των κομμουνιστικών νεολαιών της Ευρώπης, κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της ΠΟΔΝ μετά το 1993 και την περιφρούρηση του χαρακτήρα της, πήρε πρωτοβουλίες για τη συνεργασία των βαλκανικών οργανώσεων και στάθηκε αλληλέγγυος με τους νέους των χωρών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό για τα δικαιώματα των λαών τους. Για τη δράση της αυτή η ΚΝΕ τιμήθηκε τόσο στην ΠΟΔΝ όσο και σε διμερές και πολυμερές επίπεδο Ευρώπης και Βαλκανίων με την αναγνώριση ενός σημαντικού ρόλου που καλείται να παίξει.

- Πώς θα αξιοποιήσει η Οργάνωση την παρουσία των ξένων αντιπροσωπειών;

- Η παρουσία αυτού του σημαντικού αριθμού αντιπροσωπειών προσδίδει στο 7ο Συνέδριο διεθνή διάσταση και έτσι, εκτός από διμερείς συναντήσεις της ΚΝΕ με τους καλεσμένους της, θα δοθεί και η δυνατότητα σε όλες τις οργανώσεις να συναντηθούν και να συζητήσουν μεταξύ τους τις εμπειρίες από τους αγώνες τους, να ανταλλάξουν σκέψεις για κοινές πρωτοβουλίες και συντονισμό δράσης. Η ετήσια σύνοδος του τμήματος Ευρώπης και Β. Αμερικής (ΟΕΝΛ) της ΠΟΔΝ, που θα φιλοξενήσει η ΚΝΕ ως συντονιστής του τη Δευτέρα 5 Μάη στην Αθήνα, θα είναι μια ευκαιρία να ανακεφαλαιώσουμε τη δράση της ΠΟΔΝ στην περιοχή και κυρίως να συμβάλουμε στο σχεδιασμό των πρωτοβουλιών για το μέλλον, ιδιαίτερα μπροστά στο μεγαλύτερο διεθνές νεολαϊστικο γεγονός της χρονιάς, το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που θα γίνει το καλοκαίρι στην Κούβα.

Ως ΚΝΕ θα οργανώσουμε την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, την Κυριακή, πέντε εκδηλώσεις σε Αθήνα - Πειραιά με συμμετοχή των καλεσμένων μας, όπου θα δοθεί η δυνατότητα σε Κνίτες και αντιπροσωπείες να γνωριστούν και να συζητήσουν μέσα σε ατμόσφαιρα συντροφική - διεθνιστική. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι σύντροφοί μας από την Κούβα ως το Βιετνάμ, από τη Φιλανδία ως τη Μέση Ανατολή και από την Κύπρο και την Τουρκία ως την Πορτογαλία θα επιστρέψουν με τις καλύτερες εντυπώσεις στις οργανώσεις τους.

Α. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης στη Βενεζουέλα (2019-04-10 00:00:00.0)
Πραγματοποιήθηκε η 19η Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ (2015-11-24 00:00:00.0)
Πάλη για μαζικό διεθνιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα νεολαίας (2006-05-06 00:00:00.0)
Σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες (2003-03-15 00:00:00.0)
Θερμές, συντροφικές σχέσεις (1998-04-24 00:00:00.0)
Κοινή αντιιμπεριαλιστική δράση (1995-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ