Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Πορτογαλία η Αλ. Παπαρήγα

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναχωρεί σήμερα για τη Λισαβόνα μετά από πρόσκληση του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε μαζική συγκέντρωση αφιερωμένη στην πάλη για "μια απασχόληση με δικαιώματα, για μια Ευρώπη της ειρήνης, της συνεργασίας και της κοινωνικής προόδου".

Στην πρόσκληση του Πορτογαλικού ΚΚ έχουν ανταποκριθεί και θα πάρουν το λόγο ο Εθνικός Γραμματέας του Κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας Φ. Μπερτινότι,ο ΓΓ του ΚΚ Ισπανίας και πρόεδρος της Ενωμένης Αριστεράς Χ. Ανγκίτα,ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΣΟ Λ. Μπίσκι,ο ΓΓ του Πορτογαλικού ΚΚ Κ. Καρβάλιας,εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Κύπρου, όπως και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στην "Ομόσπονδη Ομάδα για μία Ευρωπαϊκή Αριστερά, Βόρειοι Αριστεροί Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο".

Τη συγκέντρωση θα παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από την Πορτογαλία, όπως και μεγάλες ομάδες από Ισπανία, Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ που θα έρθουν στη Λισαβόνα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Στη διάρκεια της παραμονής στη Λισαβόνα, η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ όπως και άλλες ξένες αντιπροσωπείες, θα έχουν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Πορτογαλικού ΚΚ και θα γίνουν δεκτές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας και τον δήμαρχο της Λισαβόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ