Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΙΟ - ΕΡΑΣΜΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Σε κλοιό ειρήνης οι βάσεις του ιμπεριαλισμού

Την Κυριακή συγκεντρώσεις στη βάση των ιπταμένων ραντάρ του ΝΑΤΟ και στις εγκαταστάσεις της "Φωνής της Αμερικής"

Δύο βάσεις του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο των πυρών του φιλειρηνικού κινήματος αυτή την Κυριακή.Η μια στο Ακτιο,στη βάση των "ιπταμένων κατασκόπων" του ΝΑΤΟ,και η άλλη στο Εράσμιο Ξάνθης,απ' όπου εκπέμπει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα της η "Φωνή της Αμερικής".

Στο Ακτιο

Οι Επιτροπές Ειρήνης ΒΔ Ελλάδας και οι αντίστοιχες κινήσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" διοργανώνουν στις 11 π.μ. της Κυριακής πορεία ειρήνης από την Πρέβεζα στο Ακτιο,στη ΝΑΤΟική βάση των ιπταμένων ραντάρ τύπου ΑΒΑΚΣ. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Φόρο Πρέβεζας.

Βασικό αίτημα της συγκέντρωσης είναι να κλείσει η ΝΑΤΟική βάση και να σταματήσουν οι ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια. "Το καμπανάκι της ειρήνης, τονίζεται στο κάλεσμα των διοργανωτών, εξακολουθεί να χτυπάει συναγερμό στην περιοχή των Βαλκανίων. Η προσπάθεια επιβολής της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων" συνεχίζεται με νέα χαρακτηριστικά. Αφού επέβαλαν τους όρους τους οι ιμπεριαλιστές στη Βοσνία, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στο Αιγαίο, στην Κύπρο και την Αλβανία. Μια πολεμική μηχανή στήνεται στα πλαίσια του νέου διευρυμένου ρόλου του ΝΑΤΟ και με πρόσχημα τη δήθεν παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιεί απροκάλυπτες επεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ως παγκόσμιου χωροφύλακα και τρομοκράτη".

Στο ίδιο κάλεσμα επισημαίνονται οι τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που, "αντί να αντισταθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο που στην ουσία, όχι μόνο δε συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά βοηθάει στην πραγματοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή. Στέλνει για δεύτερη φορά εκστρατευτικό σώμα εκτός της χώρας στην περιοχή των Βαλκανίων κατά παράβαση του Συντάγματος και του Διεθνούς Δικαίου".

Το κάλεσμα υπογράφουν οι παρακάτω φορείς της Αρτας: Νομάρχης, δήμαρχος, Επιτροπή Ειρήνης, Νεανική Δράση, ΠΕΑΕΑ, Εργατικό Κέντρο, ΟΑΣΝΑ - Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ, Μαθητικό Συμβούλιο 2ου ΓΕΛ, Σωματείο Λογιστών, Σύλλογος Βιβλιοπωλών.

  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στην πορεία στο Ακτιο. Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορεία στις 8.30 π.μ. από το Εργατικό Κέντρο και την πλατεία Δημοκρατίας.
  • Από την Αρτα λεωφορεία για το Ακτιο θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. από την πλατεία Κιλκίς. Η μεταφορά θα είναι δωρεάν.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων καλεί στην περικύκλωση της βάσης του Ακτιου και διοργανώνει σήμερα στις 11 π.μ. συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Στο Εράσμιο Ξάνθης

Οι Επιτροπές Ειρήνης των Νομών Αν. Μακεδονίας - Θράκης και τα αντίστοιχα παραρτήματα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", στέλνουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης και αντίστασης στη Νέα Τάξη, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Κυριακή 25 Μάη στις 11 π.μ. έξω από τις ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις της "Φωνής της Αμερικής" στο Εράσμιο Ξάνθης.Στη συγκέντρωση καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι φιλειρηνικοί πολίτες, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία στην περιοχή τους του ιδεολογικού οργάνου της Νέας Τάξης, του εργαλείου απροκάλυπτης επέμβασης, ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.

  • Αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη θα γίνει στις 9 π.μ. μπροστά από το Δημαρχείο.
  • Από την Ξάνθη η αναχώρηση για το Εράσμιο θα γίνει με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. από την πλατεία Ελευθερίας. Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης καλεί όλες τις Ξανθιώτισσες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καβάλας καλεί στη συγκέντρωση της Κυριακής. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9.30 π.μ. από το Δημοτικό Κήπο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 837.574 και 836.058.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ