Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρεσβευτής στην Αθήνα ο Ν. Μπερνς

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπερνς αναμένεται να τοποθετηθεί πρεσβευτής στην Ελλάδα, σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της Ουάσιγκτον τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ.

Ο Μπερνς, 41 ετών, προοριζόταν για πρεσβευτής στη Δημοκρατία της Τσεχίας, αλλά η θέση αυτή δεν πρόκειται να λειτουργήσει μέχρι το 1998, ενώ αυτή στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμη αργότερα το καλοκαίρι, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Μια πηγή είπε πως η υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, πιέζει για το διορισμό του Μπερνς στην Αθήνα. Η Ολμπράιτ έχει δηλώσει ότι η προσπάθεια επίλυσης της διένεξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - συμμάχους στο ΝΑΤΟ - για την Κύπρο, είναι από τα περιφερειακά προβλήματα στα οποία θέλει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της.

Ο Μπερνς είναι εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Ιανουάριο του 1995. Τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Ουόρεν Κρίστοφερ και συνεχίζει και με τη Μαντλίν Ολμπράιτ προσωρινά, μέχρι να διοριστεί μόνιμος εκπρόσωπος, ο οποίος αναμένεται να είναι ο Τζέιμς Ρούμπιν, ένας από τους στενότερους συνεργάτες της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ