Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στους δρόμους οι πολύτεκνοι

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας ΧΡ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ).-

Πορεία διαμαρτυρίας, με κεντρικό σύνθημα "είναι ηρωίδα η πολύτεκνη Ελληνίδα", πραγματοποίησαν χτες, οι πολύτεκνοι του νομού Ηρακλείου, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου της χώρας.

Οι πολύτεκνοι που ζητούν επανεξέταση του θέματος της σύνταξης και του επιδόματος της πολύτεκνης μητέρας, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου τους και από κει, μέσω των λεωφόρων Πλαστήρα και Καλοκαιρινού, έφτασαν στην Αρχιεπισκοπή και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη νομαρχία, όπου επέδωσαν ψήφισμα στον εκτελούντα χρέη νομάρχη, Μιλτιάδη Φαρσάρη. Παράλληλα, οι πολύτεκνοι κάλεσαν τους βουλευτές του νομού, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και να καταψηφίσουν το αντιλαϊκό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τις συντάξεις και τα επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας.

Οπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου Χρήστος Τσιαδήμας,από τα μέτρα της κυβέρνησης θίγονται οι περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες του νομού που ανέρχονται περίπου στις 7.500 οικογένειες. Την έντονη αγανάκτησή τους για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, εξέφρασαν και οι πολύτεκνοι των Χανίων, που πραγματοποίησαν προχτές πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω απ' τη νομαρχία. Η Νομάρχης Χανίων, Αλέκα Μαρκογιαννάκη, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους αγώνες των πολυτέκνων και δεσμεύτηκε να προωθήσει στην κυβέρνηση τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ