Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Εκρήξεις" για το μισθολόγιο των ένστολων

Οι συνδικαλιστικοί φορείς εξετάζουν το ενδεχόμενο κινητοποίησης τη μέρα της προγραμματισμένης από την ΑΔΕΔΥ 24ωρης απεργίας

Πίκρα και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας η ψήφιση του νομοσχεδίου για το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο. Μετά από αναμονή οκτώ περίπου χρόνων το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε προχτές το βράδυ με οριακή πλειοψηφία μόλις οκτώ ψήφων, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα γραφεία των Ενώσεων των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των λιμενικών υπαλλήλων βομβαρδίζονταν χτες από τηλεφωνήματα μελών τους, που ζητούσαν από τους συνδικαλιστές να προχωρήσουν στην εξαγγελία άμεσων κινητοποιήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ήδη το ενδεχόμενο να υπάρξει κοινή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 17 Δεκέμβρη, τη μέρα δηλαδή της 24ωρης απεργίας, που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, τα τοπικά σωματεία των αστυνομικών αναμένεται να προχωρήσουν στην έκφραση της συμπαράστασής τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Διακωμωδώντας την ψήφιση του νομοσχεδίου, με κοινή τους ανακοίνωση, οι πρόεδροι των τριών Ομοσπονδιών των εργαζομένων στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Δ. Κυριαζίδης, Ι. Λεόντειος και Γ. Παπαγόπουλος"θεώρησαν σκόπιμο να "ευχαριστήσουν" δημόσια την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό που υπέστησαν, οι 50.000 εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι "ως επαίτες" είχαν ζητήσει, ως ελάχιστη ανταπόδοση του τεράστιου έργου που προσφέρουν, να αναγνωριστεί αυτό από την κυβέρνηση. Αυτό πράγματι αναγνωρίστηκε και έγινε ό,τι ήταν δυνατόν, για να μειωθούν οι αποδοχές τους, προκειμένου οι εργαζόμενοι να καταστούν πιο ολιγαρκείς, πιο λιτοδίαιτοι, ώστε να διατηρούνται σε καλύτερη φυσική κατάσταση".

Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ζήτησε χτες από τα μέλη της να είναι σε διαρκή εγρήγορση, ενώ απηύθυνε "μια ύστατη έκκληση στους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν άμεσα σε διορθωτικές - αποκαταστατικές κινήσεις, όσο είναι ακόμα καιρός". Στην ανακοίνωσή της τονίζει, επίσης, ότι εκφράζει για μια ακόμα φορά τη δυσφορία και απογοήτευσή της, γιατί καμία από τις προτάσεις της δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες ένστολοι πολίτες της χώρας, αντί ουσιαστικής αύξησης των πενιχρών αποδοχών τους, όπως προσδοκούσαν, να προβληματίζονται για το πόση θα είναι η πραγματική μείωση των εισοδημάτων τους. Εκπληξη για τους αστυνομικούς αποτελεί επίσης η επιμονή της κυβέρνησης, να θεσπίσει διάταξη περί Μετοχικού Ταμείου Στρατού, χωρίς να υπάρξει πρόνοια για την προστασία των δικαιωμάτων των χιλιάδων αστυνομικών μετόχων που αποτελούν και την πλειοψηφία του Ταμείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ