Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Στην τελική ευθεία για τις συγκεντρώσεις

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις κινητοποιήσεις της Δευτέρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε αγωνιστική εγρήγορση βρίσκονται οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι όλης της χώρας μπροστά στις 9 του Δεκέμβρη, ημερομηνία την οποία η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) έχει κηρύξει σε μέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας των ΕΒΕ, ενάντια στον προϋπολογισμό σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, στη βαριά φορολογία και την πολιτική που ασκείται σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα μηνύματα για τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα το απόγευμα, στη μεν Αθήνα στις 6μμ στο θέατρο "Ακροπόλ", στη δε Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, είναι μηνύματα αγωνιστικά. Οι ΕΒΕ των δύο πόλεων βρίσκονται επί ποδός για την επιτυχία των συγκεντρώσεων, που θα μετατρέψουν την αγανάκτηση του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου σε φωνή διαμαρτυρίας, αντίστασης και αγώνα, τόνισε στο "Ρ" ο Δ. Φέτσης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.

"Ολοι μαζί στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, όλοι μαζί στον αγώνα", καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους της Αθήνας για τη συγκέντρωση της Δευτέρας η ΓΣΕΒΕΕ με σχετική διακήρυξή της. Στη διακήρυξη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταγγέλλει ότι οι πολιτικές διωγμού που ακολουθούνται φέρνουν τους ΕΒΕ στο χείλος της καταστροφής. Ο τζίρος πέφτει, τα "λουκέτα" αυξάνουν, τα "φέσια" είναι υπέρογκα. Και υπογραμμίζει: Αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης και συνεχίζουμε τον αγώνα με αποκορύφωμα την 9η Δεκέμβρη, μέρα διαμαρτυρίας των ΕΒΕ.

Οι ΕΒΕ διαμαρτύρονται για:

  • την άνιση και αβάσταχτη φορολογία
  • τα αντισυνταγματικά και άδικα "αντικειμενικά" κριτήρια, το 35% και τους φόρους των ΟΤΑ
  • το απάνθρωπο και εξοντωτικό ωράριο που επέβαλαν τα πολυκαταστήματα
  • τη συνεχιζόμενη ασύδοτη δράση των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών που αφαιμάσσουν την εθνική οικονομία και συρρικνώνουν τις ΜΜΕ
  • την έλλειψη προστασίας της επαγγελματικής στέγης
  • την αποβιομηχάνιση, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές ξένων προϊόντων, την ανεργία, την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας
  • την υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τις συντάξεις πείνας στους συνταξιούχους.

Αγωνίζονται για:

- Ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής

- Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της εθνικής οικονομίας και των ΜΜΕ

- Ανατροπή της πολιτικής λιτότητας.

ΟΙ ΕΒΕ, τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ στη διακήρυξή της, παλεύουν μαζί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και όλο το λαό για να πετύχουν τη λύση των κοινών προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ