Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη συνδικάτων κατά της συμφωνίας "Σένγκεν"

Ανάμεσα στα τόσα και τόσα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της χώρας μας, ένα νέο έρχεται να προστεθεί, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, με την εφαρμογή της συμφωνίας "Σένγκεν".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών της Πρωτεύουσας (ΕΕΛΠ), "το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύματα φέρνουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου του Ε. Βενιζέλου και στη συνέχεια στην κύρωση της "Σένγκεν", ώστε να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή της".

Ενας από τους όρους της συμφωνίας για την ένταξη μιας χώρας σε αυτήν, είναι και η ψήφιση, από το εθνικό Κοινοβούλιό της, νόμου με τον οποίο υποτίθεται ότι θα προστατεύονται οι πολίτες από το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Στα πλαίσια αυτά, ο προηγούμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Βενιζέλος, είχε φέρει για ψήφιση στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αφήνει πολλά περιθώρια για ηλεκτρονικό φακέλωμα από κρατικές υπηρεσίες, χωρίς να αποκλείονται ακόμα και ιδιώτες.

Η ΕΕΛΠ, αναλογιζόμενη τη σοβαρότητα και τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τους εργαζόμενους, αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό λαό η εφαρμογή της συμφωνίας "Σένγκεν", παίρνει πρωτοβουλία και καλεί σε σύσκεψη τους μαζικούς φορείς την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα των λογιστών, Κάνιγγος 27, με θέμα: "Σένγκεν, επιπτώσεις και τρόποι αντίδρασης των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ