Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΟΤ
Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού

Ανακοινώθηκαν από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) οι προϋποθέσεις ένταξης των τουριστικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο Απρίλη '97 - Μάρτη '98 που απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες ομογενείς και στους υπήκοους κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι προϋποθέσεις για την προώθηση του προγράμματος είναι:

  • Η δέσμευση των επιχειρήσεων που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ότι θα δέχονται τους τουρίστες σε όλη τη διάρκεια που δηλώνουν με την αίτησή τους.
  • Οι έγκαιρες κρατήσεις των ενδιαφερόμενων τουριστών.
  • Η ειδική τιμολογιακή πολιτική από τα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ, τουριστικά πλοία κλπ., που για να συμμετάσχουν πρέπει να παρέχουν εκπτώσεις πάνω στην τιμή που δηλώνουν το λιγότερο 30% για μικρές ομάδες τουριστών, τουλάχιστον 4 ατόμων, οι οποίες θα πραγματοποιούν από δύο διανυκτερεύσεις και πάνω. Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα μπορούν να παρέχουν εκπτώσεις και πάνω από 50%, ενώ οι υπόλοιπες επιχειρήσεις όπου οι τιμές είναι ελεύθερες θα πρέπει και αυτές να εφαρμόσουν ειδική τιμολογιακή πολιτική για να προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους.

Τις σχετικές αιτήσεις μπορούν να αποστέλλουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στην αρμόδια Διεύθυνση Εσωτερικού και Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να κυκλοφορήσει έγκαιρα το σχετικό φυλλάδιο για τους τουρίστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ