Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΜΑΘΙΑ
"Πακέτο" δημοτικό, γυμνάσιο και νηπιαγωγείο

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου και Αχ. Κανταρτζή

Το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νηπιαγωγείο Βεργίνας στο Νομό Ημαθίας, φέρνουν με ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Μπόσκου και Αχ. Κανταρτζής.Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου, ενώ υπάρχει έτοιμο κτίριο από πέρσι, το οποίο προβλέπεται να στεγάσει το γυμνάσιο, μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί, με αποτέλεσμα να συστεγάζονται γυμνάσιο, δημοτικό και νηπιαγωγείο σε ένα κτίριο.

Η κατάσταση του κτιρίου είναι άθλια και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, η αυλή δεν έχει περίφραξη παρότι δίπλα υπάρχουν κεντρικοί δρόμοι, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών. Η αίθουσα που χρησιμοποιεί η Ε τάξη είναι μια θεοσκότεινη και ετοιμόρροπη αποθήκη (2,5χ3 τ.μ.). Το νηπιαγωγείο λειτουργεί δίπλα σε αίθουσα του γυμνασίου και του δημοτικού, οι τουαλέτες είναι κοινές για παιδιά και των τριών σχολείων, τα όργανα της παιδικής χαράς του νηπιαγωγείου είναι πεταμένα σε κάποιο σημείο της αυλής. Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι απ' αυτή την κατάσταση και από την αδιαφορία που δείχνουν οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Για τα παραπάνω οι δύο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί το κτίριο που θα στεγάσει το γυμνάσιο, πότε προβλέπεται να γίνει αυτό και εάν θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα και θα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ