Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Ενας θερμός χειμώνας

Η αγροτική εξέγερση την περίοδο αυτή έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οχι πως είχαμε ψευδαισθήσεις για τα "φιλολαϊκά" αισθήματα των "σοσιαλιστών" μας. Ομως όταν πέφτει ο μπερντές, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Μέχρι που ο "πολύς" κ. Τζουμάκας ανακάλυψε "κομμουνιστικό δάχτυλο" στις κινητοποιήσεις. Κι απειλεί τους αγρότες μέσω εισαγγελέων και "αγανακτισμένων" πολιτών. Μέθοδοι παλιές - Ανδρεϊκές και δοκιμασμένες. Μόνο που όλοι οι αγρότες είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά. Γιατί το ψωμί και η επιβίωση δεν έχουν χρώμα. Κάτι δύσκολο να καταλάβουν οι κρατικοδίαιτοι "σοσιαλιστές". Φυσικά οι αγρότες κομμουνιστές πρωτοστατούν. Κι αυτό είναι προς τιμήν τους. Τι ήθελε ο κ. Τζουμάκας, να περιμένουν γραμμή από τους ΠΑΣΚίτες της ΠΑΣΕΓΕΣ; Τους είδαμε στην τηλεόραση κι από τη μια μας έπιασαν γέλια για το επίπεδό τους κι από την άλλη θλίψη γι' αυτούς που υποτίθεται βρίσκονται στην ανώτατη συνδικαλιστική βαθμίδα. Τι το 'θελαν και τους έβγαλαν στο γυαλί; Εκτός κι αν ο στόχος ήταν να τους εκθέσουν! Η ουσία είναι ότι κι άλλα στρώματα μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων και οι καρέκλες των "εκσυγχρονιστών" τρίζουν επικίνδυνα. Οι αγώνες των εργαζομένων είναι μονόδρομος. Οσο για τα κροκοδείλια δάκρυα κάποιων υπουργών δεν αγγίζουν κανένα. Το πολύ κάποιους σόουμαν, που αισθάνονται τελείως άβολα μ' αυτά που συμβαίνουν, γιατί δεν τους βγαίνουν τα σενάρια και οι θεαματικότητες των τηλεσκουπιδιών τους βρίσκονται στο ναδίρ. Οι αγρότες έκαναν την αρχή. Επεται η συνέχεια.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Αυτά τα τέσσερα καλαίσθητα τρικάκια κυκλοφόρησε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας,μια από τις πιο δραστήριες οικολογικές οργανώσεις της χώρας, στα πλαίσια της εξόρμησής της με στόχο την ευαισθητοποίηση των Βολιωτών και τη λήψη μέτρων από τις αρμόδιες αρχές. Μακάρι οι προσπάθειές τους να βρουν μιμητές.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ Η εμπειρική έρευνα στην εκπαίδευση

Η ραγδαία ανάπτυξη της εκπαίδευσης σ' ολόκληρο τον κόσμο κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια, πέρα απ' ό,τι θετικό κομίζει για το σύνολο της ανθρωπότητας, δημιουργεί αναπόφευκτα και κάποια προβλήματα (δημογραφικά, κοινωνιολογικά, διοικητικά), καθώς και καινούριες αντιλήψεις διδασκαλίας, μάθησης και πολιτισμικής καλλιέργειας. Στο νέο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, ο εκπαιδευτικός καλείται να παίξει ένα βασικότατο και ολοένα συνθετότερο ρόλο. Ο Gilbert De Landsheere,διευθυντής του εργαστηρίου πειραματικής παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου της Λιέγης, δίνει στην παρούσα μελέτη του μια ιδέα του πλάτους και του βάθους των προβλημάτων που αφορούν τις επιστήμες της αγωγής,καθώς και των μέσων που θα επιτρέψουν στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά συστήματα να βελτιωθούν τόσο καθαυτά όσο και ως προς το αποτέλεσμά τους. (Από τις εκδόσεις Γ. Δαρδανός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ