Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ
Με ορμή και αποφασιστικότητα

Κλείνοντας σήμερα 18 μερόνυχτα στα μπλόκα, οι αγρότες συνεχίζουν απτόητοι τον ηρωικό αγώνα τους, που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα και τα μηνύματά του πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας.

Στη φοβερή επίθεση της κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και βρώμικες μεθόδους για να σπάσει την κινητοποίηση, η αγωνιζόμενη αγροτιά απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και αντεπιτίθεται, κλιμακώνοντας τη μάχη της.

Στο "μαύρο μέτωπο" κυβέρνησης - βιομηχάνων - εφοπλιστών, που επιχειρεί να φέρει σε αντιπαράθεση την αγροτιά με τις άλλες λαϊκές τάξεις και στρώματα, απαντά το μέτωπο λαϊκής αλληλεγγύης που ορθώνεται στα μπλόκα.

Στη βρώμικη επιχείρηση του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ να διασπάσει την ενότητα του συνεπούς, αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, χρησιμοποιώντας υποσχέσεις, ρουσφέτια, εκβιασμούς, απειλές και διώξεις και καταφεύγοντας στον φτηνό αντικομμουνισμό, οι αγρότες απαντούν με σφυρηλάτηση της ενότητάς τους, την οποία διατηρούν "ως κόρη οφθαλμού".

Στη Θεσσαλία, στην καρδιά του αγροτικού ξεσηκωμού, τα μπλόκα, όχι μόνο "καλά κρατούν", αλλά ενισχύονται, συνεχώς στήνονται και νέα. Διαψεύδοντας έτσι έμπρακτα τις κυβερνητικές Κασσάνδρες και τους ψιθυριστές των ΜΜΕ, που ισχυρίζονται ότι άρχισε η αποκλιμάκωση της κινητοποίησης. Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καθοδηγεί, συντονίζει και κλιμακώνει την πάλη και ταυτόχρονα επιμένει να καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σε ουσιαστικό διάλογο για να ικανοποιηθούν τα έξι συγκεκριμένα αιτήματα που έχει θέσει.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης εργαζομένων, γυναικών, νέων, συνταξιούχων, που κορυφώνονται πάλι το Σαββατοκύριακο με επισκέψεις στα μπλόκα.

Στο μεταξύ, οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με πρώτο βιολί το νεόκοπο μεγαλοστέλεχος Τσουκάτο, συνεχίζουν τη βρώμικη προπαγάνδα τους. Μιλώντας από τα διάφορα "παράθυρα" επιτίθενται με λύσσα κατά των αγροτών, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουν σαν το διάολο με το λιβάνι να αναφερθούν συγκεκριμένα στα περίφημα "10 σημεία Τζουμάκα", όσο και να τους προκαλούν οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Χαρακτηριστικό για την εξέλιξη της κατάστασης είναι το τι γράφουν οι χτεσινές εφημερίδες. Συνεχίζουν μεν το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των αγροτών, αλλά αναγκάζονται να παραδεχτούν την πραγματικότητα. "Ανησυχία για "μαύρα Χριστούγεννα", παρατείνεται το αδιέξοδο με τα τρακτέρ", γράφουν τα ΝΕΑ στην πρώτη σελίδα, ενώ στις μέσα σελίδες συμπληρώνουν: "Φορτίζεται το κλίμα παρά την αποκλιμάκωση σε ορισμένα σημεία". Από την πλευρά της η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στην πρώτη της σελίδα κάνει λόγο για "Το πιο κρίσιμο 48ωρο στα μπλόκα" και μέσα για "Ακαρπες οι συναντήσεις Τζουμάκα με εκπροσώπους Συντονιστικών Επιτροπών στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους στο θεσσαλικό κάμπο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ