Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γάλλοι αγρότες: Είμαστε μαζί σας

Τηλεγράφημα συμπαράστασης έστειλε η Εθνική Ομοσπονδία Συνδικάτων Οικογενειακών Καλλιεργητών Γαλλίας

Την ενότητα και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων αγροτών εξαίρει με χαιρετιστήριο τηλεγράφημά της η Εθνική Ομοσπονδία των Συνδικάτων Οικογενειακών Καλλιεργητών (MODEF) της Γαλλίας, η οποία χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών υποδειγματικές. Στο μήνυμά της η MODEF υπογραμμίζει ότι τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών συμπίπτουν με εκείνα των Γάλλων και, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στην πάλη των Ελλήνων αγροτών, τονίζει ότι δεν μπορεί παρά να καταγγείλει την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική "που στραγγαλίζει τους μικρούς και μεσαίους καλλιεργητές".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εφαρμογή της ίδιας πολιτικής στη Γαλλία μεταφράζεται σε μια αύξηση της ανεργίας καθώς 30.000 με 40.000 καλλιεργητές "εξαφανίζονται" κάθε χρόνο. "Η πίεση στην πτώση των αγροτικών τιμών είναι τέτοια που πραγματικά θέτει σε αμφισβήτηση το μέλλον τόσο της γαλλικής γεωργίας όσο και της ευρωπαϊκής" σημειώνει η MODEF και συνεχίζει λέγοντας ότι σημαντικό ρόλο στην υποβάθμιση της θέσης και του ρόλου των μικρών και μεσαίων καλλιεργητών έχουν διαδραματίσει και τα περίφημα ευρωπαϊκή κονδύλια.

Στο μήνυμά τους, οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ για την κατάσταση που επικρατεί στη γεωργία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και τονίζουν ότι και οι ίδιοι προσπαθούν μέσα από κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική αυτή και να πιέσουν στην κατεύθυνση μιας άλλης αγροτικής πολιτικής που θα διασφαλίζει την αγροτική εργασία και θα την ανταμείβει.

Κλείνοντας το χαιρετιστήριο μήνυμά τους, οι Γάλλοι αγρότες εύχονται επιτυχία στον αγώνα των Ελλήνων αγροτών, επαναδιατυπώνουν την υποστήριξή τους και καλούν τους Ελληνες αγρότες σε μια συνάντηση που θα καταλήξει σε μια συντονισμένη πάλη για την επίτευξη των κοινών στόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ