Κυριακή 31 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το ζήτημα της θρησκείας

Στον ιδεολογικό αγώνα που διεξάγει το ΚΚΕ, εκτός από την αστική ιδεολογία και τα κάθε είδους ιδεολογικά και άλλα κατασκευάσματα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κάποιο αγκάθι.

Αυτό το αγκάθι λέγεται θρησκεία.

Δεν είναι αρκετό να λέμε πως σεβόμαστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πιστών.

Οπως μας δίδαξαν οι κλασικοί του μαρξισμού, η θρησκεία δίνει μια φανταστική, μια παραμορφωτική εικόνα για τον κόσμο και η Εκκλησία με τη φανταστική και αντιεπιστημονική διδασκαλία της για τη ζωή μετά θάνατο, για την αιώνια ζωή κλπ. απομακρύνει τους ανθρώπους από τον αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Η άρχουσα τάξη πάντα χρησιμοποίησε τη θρησκεία σαν ένα πνευματικό όπλο ενάντια στον απλό λαό, για να του ναρκώνει τη σκέψη και να γίνεται πιο εύκολη η καταπίεση και η εκμετάλλευσή του.

Οσο για το ρητό "Αγαπάτε αλλήλους", από πρώτη ματιά, φαίνεται καλό και ανθρωπιστικό, ενώ στην πραγματικότητα διδάσκει τον εργάτη να αγαπάει το αφεντικό του, τον υπάλληλο να αγαπάει τον εργοδότη, τον εκμεταλλευόμενο να αγαπάει τον εκμεταλλευτή του. Αφού, όμως, ζούμε σε μια κοινωνία ταξική, ποιον εξυπηρετούν αυτές οι "συμβουλές" των Αγίων Πατέρων;

Ας μιλάει το Ευαγγέλιο για "ειρήνη", οι εκπρόσωποι του Θεού στις διάφορες πολεμικές εκστρατείες "ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ" για να γίνεται πιο αποτελεσματικό το μακελειό ανάμεσα στους ανθρώπους!!! Η θρησκεία διδάσκει και το ρητό "ελεήστε τους φτωχούς", που σημαίνει πως είναι "φυσιολογικό" να υπάρχουν φτωχοί που να απλώνουν το χέρι και άλλοι που να κολυμπούν στα πλούτη!! Για πολλούς λόγους, δεν μπορούν να συνυπάρξουν η μαρξιστική θεωρία με τη θεωρία του χριστιανισμού.

Τη στιγμή που οι κομμουνιστές παλεύουν στο πεζοδρόμιο για την ειρήνη, η θρησκεία διδάσκει τους ανθρώπους να κάνουν νηστεία και προσευχή για να "σώσουν" την ψυχή τους στον άλλο κόσμο. Τη στιγμή που οι κομμουνιστές αγωνίζονται ενάντια στην αδικία και την ανισότητα των ανθρώπων, η θρησκεία διδάσκει το ρητό "οι πλούσιοι να ελεούν τους φτωχούς"!!

Τη στιγμή που οι κομμουνιστές παλεύουν για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας, η θρησκεία διδάσκει το ρητό "η γυνή να υποτάσσεται στον άνδρα".

Είναι φανερό, λοιπόν, πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν η επιστήμη και η λογική με τα θρησκευτικά δόγματα.

Το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ πρέπει να πάρει σαφή θέση.

Οι καιροί δεν περιμένουν, σύντροφοι!!

ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αξίζει το σεβασμό μας ο αγώνας όσων πάλεψαν με αυταπάρνηση κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ (2016-06-14 00:00:00.0)
Σααντί για το νέο χρόνο (2013-12-29 00:00:00.0)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ 1 Μάη 1909 - 11 Νοέμβρη 1990 (2011-11-11 00:00:00.0)
«Δε δίνω λέξες παρηγόριας...»* (2007-12-30 00:00:00.0)
Σχετικά με το φαινόμενο της θρησκείας (2000-05-21 00:00:00.0)
Με τους Πομάκους στη Θράκη (1997-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ