Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ποιον υπηρετεί η προσφυγή στο ΣτΕ;

Ανακοίνωση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", με αφορμή την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προσφύγει στο ΣτΕ για την ελεγχόμενη στάθμευση

Την αντίθεσή της στην πρόθεση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία ακυρώθηκε η ανάθεση της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιωτική επιχείρηση, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Η δημοτική κίνηση σημειώνει στην ανακοίνωση ότι αυτή η προσφυγή θα προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημιά στο δήμο και θα τον μπλέξει αδικαιολόγητα στον ανταγωνισμό μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων.

"Η αρμοδιότητα για την ελεγχόμενη στάθμευση πρέπει να παραμείνει στοδήμο και να μη μεταβληθεί σε αντικείμενο κερδοσκοπίας και αδιαφανών συναλλαγών. Ο τρόπος με τον οποίο είχε αποφασιστεί η ανάθεση και οι σοβαρές καταγγελίες που διατυπώθηκαν για τη διαδικασία, επιβεβαιώνουν ότι η ιδιωτικοποίηση δημοτικών αρμοδιοτήτων αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, σκάνδαλο", σημειώνεται στην ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης.

Συγκεκριμένα, η ανάθεση έγινε χωρίς προηγούμενα το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει αποφασίσει με ποιους όρους και για πόσο χρόνο θα εκμεταλλεύεται η ιδιωτική εταιρία την ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ το θέμα συζητήθηκε παραπλανητικά με τη μέθοδο της σύστασης επιτροπής που θα κατέληγε σε εισήγηση.

"Οι όροι και η διάρκεια της παραχώρησης αποφασίστηκαν όταν έγινε δεκτή η πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας. Αυτή η αντιστροφή, με την οποία ανατίθεται σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, εκτός των άλλων, και ο καθαρισμός των χώρων της ελεγχόμενης στάθμευσης, αποτελεί καθαυτή σκάνδαλο", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Αν τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει την ανάθεση αρμοδιότητας σε ιδιώτη, καθορίζοντας τους όρους και τη διάρκεια, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους. Είναι ανεπίτρεπτο για το δήμο να αποδυθεί στην περιπέτεια της δικαστικής υποστήριξης μιας συγκεκριμένης εταιρίας. Είναι προφανές ότι η επιχείρηση, στην οποία είχε αναθέσει την ελεγχόμενη στάθμευση η απόφαση που ακυρώθηκε, ούτε έχει, ούτε μπορεί να έχει οποιαδήποτε αξίωση κατά του δήμου, εκτός άλλων και επειδή δεν είναι ανεύθυνη για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν", καταλήγει η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ