Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΦΝΗ
Τραμπουκισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Χ. Σαραντόπουλου, επιτέθηκε και χτύπησε την πρώην δήμαρχο Ειρήνη Καρρά, επειδή απαίτησε να μην αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ψηφίσει αυτό την απαλλαγή της από κατηγορίες για δήθεν σκάνδαλα, τα οποία όπως αποδείχτηκε από τα στοιχεία των υπηρεσιών του δήμου, δεν υπήρχαν

Με τραμπουκισμούς εις βάρος της πρώην δημάρχου Δάφνης, Ειρήνης Καρρά, προσπάθησε η σημερινή δημοτική αρχή να καλύψει το γεγονός ότι καταρρίφθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλες οι αυθαίρετα διατυπωμένες κατηγορίες κατά της πρώην δημάρχου για δήθεν κακοδιαχείριση.

Η πλειοψηφία της σημερινής δημοτικής αρχής είχε καταγγείλει την πρώην δήμαρχο ότι κακοδιαχειρίστηκε τους πόρους που προορίζονταν για το κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Καθώς, όμως, η καταγγελία αποδείχτηκε αναληθής η πλειοψηφία επιχείρησε να κλείσει το θέμα άρον - άρον, χωρίς να απαλλάξει την πρώην δήμαρχο από τις καταγγελίες. Για το κλείσιμο του θέματος με τους όρους που ήθελε ο δήμαρχος κινητοποιήθηκε ο παρά τω δημάρχω σύμβουλος κ. Δαουλάρης, ο οποίος, όταν η Ειρήνη Καρρά ζήτησε να ψηφίσει το Συμβούλιο την απαλλαγή της, επιτέθηκε με γροθιές και χτύπησε την πρώην δήμαρχο.

Η στιγμή που εκδηλώθηκε η συγκεκριμένη πράξη δεν ήταν άκαιρη για τη Δημοτική Αρχή, καθώς από τα στοιχεία των υπηρεσιών του δήμου, που συζητούνταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεικνύονταν ότι οι κατηγορίες ενάντια στην πρώην δήμαρχο, ότι κατόρθωσε, δηλαδή, να φέρει... περισσότερα έσοδα απ' όσα ήταν αναγκαία για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου και το υπόλοιπο ποσό το "κατασπατάλησε" σε άλλες δραστηριότητες του δήμου, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό η δημοτική παράταξη "Δάφνη 2000", με επικεφαλής την Ειρήνη Καρρά, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται: "Η στάση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής της δημοτικής αρχής, που στήριξε την προεκλογική της καμπάνια στα δήθεν σκάνδαλα της Ειρήνης Καρρά και που ως σήμερα δεν μπόρεσε να αποδείξει το παραμικρό, αλλά ούτε είχε και το πολιτικό θάρρος να ανακαλέσει τις κατηγορίες της. Η τρομοκρατία που ασκεί η Δημοτική Αρχή απέναντι σε όσους "τολμούν" ακόμα και να συνομιλούν με την Ειρήνη Καρρά δε δείχνει τίποτα άλλο παρά τον πανικό της για την πλήρη αποτυχία της πολιτικής και πρακτικής της στο δήμο".

Καταγγέλλοντας την απαράδεκτη επίθεση εναντίον της πρώην δημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δάφνης 2000" επισημαίνουν ότι η τρομοκρατία, οι συκοφαντίες και ο αντικομμουνισμός δε θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους, να λυθούν τα προβλήματα της πόλης, να αποτρέψουν τις φορολογίες των πολιτών, τις ιδιωτικοποιήσεις λειτουργιών του δήμου. "Η φωνή των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων θα ακούγεται δυνατή στο Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης, θα βρίσκονται πάντα κοντά στους πολίτες, για να προασπίζουν τις κατακτήσεις τους και να διεκδικούν μαζί τους τα δικαιώματά τους", καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την Αντίσταση σε πνεύμα ...εθνικής συνεννόησης (2011-12-03 00:00:00.0)
Φωτεινό παράδειγμα κομμουνιστή αγωνιστή... (2001-04-03 00:00:00.0)
Ο λαός δε δέχεται να είναι συνεργός (2000-05-11 00:00:00.0)
Ευρεία αντιπολεμική επιτροπή (1999-06-25 00:00:00.0)
Ποια είναι (1998-02-10 00:00:00.0)
Προκλητική συμπεριφορά κατά των αντιστασιακών (1997-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ