Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπόμνημα ΕΚΑ για τα φάρμακα

Υπόμνημα με προτάσεις για τα φάρμακα υπέβαλε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) προς τον υφυπουργό, Μ. Χρυσοχοϊδη και τον διοικητή του ΙΚΑ, Γρ. Σολωμό.

Το ΕΚΑ ζητά να γίνει παρέμβαση στο θέμα των τιμών, έτσι ώστε ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ακρίβειας των φαρμάκων και της στήριξης της εγχώριας παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση των εισαγωγών. Εξυπακούεται, υπογραμμίζει το ΕΚΑ, ότι θα πρέπει να ληφθεί ουσιαστική μέριμνα για διασφάλιση της καλής ποιότητας των φαρμάκων, καθώς και της αποδοτικότητάς τους.

Επίσης, ζητά να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης και να μηχανοργανωθεί το σύστημα διακίνησης και διάθεσης των φαρμάκων, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να εξυγιανθεί το σύστημα διακίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει το ΕΚΑ, είναι απαραίτητο να διασφαλιστθεί η διάθεση κάθε απαραίτητου φαρμάκου στους συνταξιούχους και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να επανεξεταστεί η πρόταση που αναφέρεται στο Κόστος Ημερήσιας Θεραπείας.

Τέλος, το ΕΚΑ θεωρεί αναγκαίο να ληφθούν μέτρα απαλλαγής των ασφαλισμένων από τη γραφειοκρατία που σήμερα τους ταλαιπωρεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ