Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξανά "εκτός νυμφώνος"

Μέσα στο Μάη θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βουλή, από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Γερ. Αρσένη, το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Το νομοσχέδιο αυτό, όμως το περιμένουν με μεγάλη αγωνία και οι 50.000 αστυνομικοί και πυροσβέστες, στους οποίους έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια βελτίωση των αποδοχών τους.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σκοπό - απ' ό,τι φαίνεται - να διαθέσει λεφτά για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού, Αλέκου Παπαδόπουλου, πέρσι το καλοκαίρι, λίγο πριν από τη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Αν η κυβέρνηση κάνει ένα τέτοιο λάθος και ξανακοροϊδέψει αστυνομικούς και πυροσβέστες, προβλέπουμε σκηνές... απείρου κάλλους. Με το δίκιο τους οι χιλιάδες υπάλληλοι των δύο αυτών Σωμάτων θα πάρουν τα πανό και θα κατέβουν στους δρόμους. Ομως, μαζί τους αυτή τη φορά θα έχουν και τα... ΜΑΤ, τα οποία στις τελευταίες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών τους ηγεσιών πρωτοστάτησαν στο παρασκήνιο, εκλέγοντας μάλιστα και εκπροσώπους στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα. Λέτε να το 'χουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ να ξεσηκώνουν ακόμα και τα ΜΑΤ, ωθώντας - στην ουσία - ακραία στοιχεία να προπηλακίζουν και να καθυβρίζουν πολιτικούς τους προϊσταμένους, όπως είχε γίνει στην πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την "ενοποίηση" στην αίθουσα μηχανοκίνητου με θύμα τον τότε υπουργό Ι. Σκουλαρίκη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ