Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
"Δε θα περάσει του Βωβού"

Φραγμό στα σχέδια του μεγαλοκατασκευαστή Χ. Βωβού, που επιχειρεί να κατασκευάσει "νοσοκομειούπολη" "υψηλών προδιαγραφών" για μεγαλοεισοδηματίες, έχουν αποφασίσει να βάλουν οι κάτοικοι της Ν. Ερυθραίας. Ετσι, την ερχόμενη Κυριακή 5 Μάη, η Επιτροπή Αγώνα διοργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο Μορτερό (Αγ. Ματρώνα).

Στη συνοικία αυτή η εταιρία του Χ. Βωβού έχει αγοράσει τρία οικοδομικά τετράγωνα. Σε αυτά και σε έξι άλλα, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αλλάξει τη χρήση γης, αυξάνοντας το συντελεστή δόμησης. Ετσι, η περιοχή που ανήκουν έχει γίνει περιοχή γενικής κατοικίας. Η έκτασή τους είναι 66 στρέμματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκείνα που ανήκουν στον μεγαλοεργολάβο.

Το 1992 με μια φωτογραφική διάταξη του Ν.2052 (αρθ. 11, παρ.12) επιτράπηκε η ανέγερση θεραπευτικού - διαγνωστικού και ερευνητικού κέντρου στο οικοδομικό τετράγωνο 273. Την ερχόμενη Τρίτη θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας, καθώς και η αίτηση ακύρωσης της αλλαγής χρήσης γης. Οι αιτήσεις έχουν υποβληθεί από το Δήμο Ν. Ερυθραίας. Η Επιτροπή Αγώνα έχει αποφασίσει να καλέσει για ενημέρωση τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ