Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Φωτεινό παράδειγμα κομμουνιστή αγωνιστή...

Εκδήλωση τιμής για τον κομμουνιστή δήμαρχο της Λάρισας

Τον ΔΗΜΑΡΧΟ Λάρισας, τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ και συνεπή ΑΓΩΝΙΣΤΗ Αριστείδη Λαμπρούλη τίμησαν πλήθος δημοτών της πόλης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή το πρωί η «Δημοτική Συνεργασία». Ηταν εκεί, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας όπου έγινε η εκδήλωση, για να δηλώσουν με την παρουσία τους ότι παραμένει ολοζώντανος στη μνήμη τους ο δήμαρχος, που, μέσα από τη δημοτική παράταξη που εκπροσωπούσε, έδωσε στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαχητικό και διεκδικητικό περιεχόμενο, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αγωνιστή για τα ιδανικά της ειρήνης, της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας. Εκεί ήταν και οι συνεργάτες του, που με συγκίνηση μιλούσαν για τον «δάσκαλό» τους Αριστείδη Λαμπρούλη και για την παρακαταθήκη που άφησε στο λαό της Λάρισας με το έργο, τις ιδέες και τους αγώνες του. Το «παρών» τους έδωσαν και πολλοί σύντροφοί του.

Δεν ήταν μια εκδήλωση - μνημόσυνο. Η παρουσία του Αριστείδη Λαμπρούλη ήταν αισθητή. Το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε φορτίστηκε ιδιαίτερα όταν προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό για το ζωή και το έργο του και όταν οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν στην υποχρέωση που είχαν να τιμήσουν τον πραγματικό δάσκαλό τους, τον αληθινό φίλο και τον απαιτητικό συναγωνιστή τους. Οπως τόνισε στην ομιλία της η Ειρήνη Κατσίγρα, δημοτική σύμβουλος Λάρισας, εκπρόσωπος της «Δημοτικής Συνεργασίας», ο «Αριστείδης Λαμπρούλης είχε ένα μεγάλο προσόν. Να εμπνέει τους συνεργάτες του και να τους εμπιστεύεται, δημιουργώντας κλίμα ενθουσιασμού και προσφοράς για το καλό της πόλης και των κατοίκων της».

«Πάνω απ' όλα ο Αριστείδης Λαμπρούλης ήταν κομμουνιστής, μ' όλη τη σημασία της λέξης», τόνισε στην ομιλία της η Ευαγγελία Ούντρια, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας», τονίζοντας ότι «τα ιδανικά και αξίες όπως εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και προκοπή για όλους τους λαούς έγιναν βίωμά του, διαμόρφωσαν τη συνείδησή του και καθοδήγησαν όλη την υπόλοιπη ζωή, μέχρι το θάνατό του». Και υπογράμμισε: «Στο χώρο της Αυτοδιοίκησης του δίνεται η δυνατότητα να ξεδιπλώσει όλες τις ικανότητές του και μαζί με τους συνεργάτες του, επικεφαλής της παράταξής μας, άφησε ένα πλούσιο και δημιουργικό έργο. Η δημαρχία Λαμπρούλη αποτελεί την πιο δημιουργική περίοδο στην ιστορία του Δήμου Λάρισας. Είναι χρήσιμο ν' αναδείξουμε σήμερα όλους εκείνους τους παράγοντες, που επέδρασαν καταλυτικά, σ' εκείνες τις συνθήκες και διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε ως αποτέλεσμα έργο θετικό για τους δημότες και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση μετατρέπει και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης σε μηχανισμό στήριξης της κυρίαρχης πολιτικής».

Το έργο αυτό, επισήμανε στη συνέχεια ο Ν. Σούρλας, πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, «σφράγισε την εξέλιξη της πόλης της Λάρισας για πολλά χρόνια, αφού έλυσε χρόνια προβλήματα υποδομής, δημιούργησε αναπτυξιακές προοπτικές με όραμα, δρομολόγησε και μελέτησε πολλά και συγκεκριμένα έργα και το κυριότερο ενέπνευσε, ενεργοποίησε και κινητοποίησε το λαό της πόλης να παλέψει για πολλά θέματα της Λάρισας, είτε της πόλης, είτε της περιοχής». Και η προσωπικότητά του, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Απ. Καλογιάννης, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, «σημάδεψε τα δημοτικά πράγματα της πόλης, αλλά και της Ελλάδας και αναγνωρίστηκε ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Στην ανεκτίμητη συμβολή του Αριστείδη Λαμπρούλη στην πολιτιστική ανάταση της Λάρισας, αλλά και στη βελτίωση της κατάστασης στο χώρο της παιδείας, αναφέρθηκε ο Αλ. Μπατζανούλης, πρώην αντιδήμαρχος, που υπογράμμισε: «Ο Δήμος Λάρισας επί δημαρχίας Λαμπρούλη υπήρξε "Σπίτι του Λαού". Και το πολιτιστικό έγινε με τη συνεργασία και συμπαράσταση πολιτών και φορέων της πόλης. Ανήκει στην πόλη. Θα θυμίζει και θα διαπαιδαγωγεί όλους τους επερχόμενους».

Η εκδήλωση έκλεισε με πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσίασαν η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, με μαέστρο τον Δ. Καρβούνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η σύντροφος του Αριστείδη Λαμπρούλη, Λουίζα και τα παιδιά του, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Πίτσαβος, οι πρώην δήμαρχοι Τρικάλων Κ. Παπαστεργίου, Καρδίτσας Δ. Αρχοντής και Πτολεμαΐδας Κ. Μαυρομάτης. Επίσης χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν οι δήμαρχοι Σπάρτης Δ. Ματάλας, Χαλκιδέων Χ. Μανιάτης και ο τέως δήμαρχος Χαλκιδέων Ι. Σπανός και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέας της, Γ. Χώτο, και πλήθος εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του Νομού Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ