Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τροπολογία τσιμέντου

Υποψήφιος για εκτεταμένη τσιμεντοποίηση είναι πλέον ολόκληρος ο Φαληρικός Ορμος και η ευρύτερη περιοχή του, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε αργά χτες το βράδυ η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. Σύμφωνα με την τροπολογία, προκειμένου να χωροθετηθούν οι εγκαταστάσεις που επρόκειτο να γίνουν μέσα στο χώρο του ιπποδρόμου (Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο) ορίζεται ότι Ολυμπιακά έργα μπορούν να χωροθετηθούν στο Φαληρικό όρμο και την ευρύτερη περιοχή του, αντικαθιστώντας τη λέξη Φαληρικός Ορμος που υπήρχε σε προηγούμενο νόμο...

Ακόμα, χωροθετούνται και στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ αλλάζει η θέση του κλειστού γυμναστηρίου των Ανω Λιοσίων, το οποίο πλέον χωροθετείται στη θέση «Τσουκλίδι» εντός των ορίων του ίδιου Δήμου. Με την τροπολογία δημιουργείται Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στο υπουργείο Πολιτισμού (σ.σ. λειτουργεί ήδη) και θεσπίζονται 10 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και πέντε θέσεις ειδικών συμβούλων στη ΓΓΟΕ.

Τέλος, ρυθμίζονται θέματα απαλλοτρίωσης για την ανέγερση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, για το οποίο καθορίζονται ειδικοί όροι δόμησης που επιτρέπουν την αύξηση του ύψους του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ