Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθώος ο Σωτ. Ραυτόπουλος

Αθώο και από την τελευταία κατηγορία της εξύβρισης, που εκκρεμούσε εις βάρος του, έκρινε το έκτο Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον Σωτ. Ραυτόπουλο, αναπληρωτή πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Ο σιδηροδρομικός συνδικαλιστής και στέλεχος της ΔΕΣΚ (ΕΣΑΚ) πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε βαριές ποινές, με την κατηγορία εξύβρισης κατά αστυνομικών οργάνων, επειδή εξέφρασε τις διαμαρτυρίες του για τη βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι σε λαθρομετανάστη, το 1994 στην Ομόνοια.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ, ο Σωτ. Ραυτόπουλος θεώρησε υποχρέωσή του να καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τη βάναυση συμπεριφορά που προσβάλλει τον πολιτισμό μας και καταρρακώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ομως, η διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος, αντί να ερευνήσει τις καταγγελίες του συνδικαλιστή, τον συνέλαβε και με σωρεία «ψευδών και κατασκευασμένων κατηγοριών» τον οδήγησε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του δίωξη.

Είναι χαρακτηριστικό - τονίζει η ΠΟΣ - ότι ο εισαγγελέας της έδρας κ. Μαρκής είπε ότι αισθάνεται πίκρα, γιατί τα αστυνομικά όργανα, αντί να ακούσουν έναν πολίτη που διαμαρτύρεται, τον τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί και τον στέλνουν κατηγορούμενο. Χρέος δικό μας είναι να τον ξετυλίξουμε, κατέληξε ο εισαγγελέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ