Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Πλούσιο το φετινό Δεκαήμερο Ειρήνης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Με φιλειρηνικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πικετοφορίες, που θα πραγματοποιήσουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης στις διάφορες περιοχές της πόλης στις 11 και 12 Μάη, ξεκινά το 18ο Δεκαήμερο Ειρήνης, που διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Το φετινό δεκαήμερο, πιο πλούσιο σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, αντανακλά τη δράση και την επιρροή της ΕΔΥΕΘ, την πιο ποιοτική δουλιά των τοπικών επιτροπών και την ολοένα και μεγαλύτερη συσπείρωση των φορέων της πόλης στους αγώνες του φιλειρηνικού κινήματος.

Στα πλαίσια του Δεκαήμερου, τη Δευτέρα 13 Μάη θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Πολίχνης με τη χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" και τη χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Ξηροκρήνης. Την Τετάρτη 15 Μάη, στο Πάρκο Νέας Ελβετίας, έχει προγραμματιστεί πολιτιστική εκδήλωση με τη χορωδία "ΚΟΡΑΗΣ" και το χορευτικό συγκρότημα του Κοινωνικού Συνδέσμου Κατοίκων Χαριλάου. Επίσης έχει προγραμματιστεί αθλητική εκδήλωση, αφιερωμένη στο παιδί και την ειρήνη, που θα γίνει με τη συνεργασία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

Την Παρασκευή 17 Μάη, στις 8 το βράδυ, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα "Ο ρόλος των Διεθνών Οργανισμών - ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΕΕ και η ειρήνη. Η εμπειρία των Βαλκανίων και Προοπτικές" Το Σάββατο 18 Μάη, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία με την Μαρία Δημητριάδη και τον Παναγιώτη Καραδημήτρη στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Συκεών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη Πορεία Ειρήνης στις 19 του Μάη, που και φέτος θα ξεκινήσει από το Στρατόπεδο Νταλίπη και θα καταλήξει στο μνημείο του αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Ερμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ