Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Υπεράνω των ομάδων" τώρα ο Σημίτης

Να απεμπλακεί από την εσωκομματική σύγκρουση, ώστε να δείξει ότι είναι "υπεράνω των ομάδων" και όχι ο επικεφαλής της μιας από αυτές, όπως τον κατηγορούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι, επιχείρησε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Από την Ξάνθη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "τα εσωκομματικά προβλήματα είναι μια ελκυστική παγίδα, γιατί προσφέρουν δημοσιότητα και προβολή και αποστρέφουν το ΠΑΣΟΚ από το να ασχολείται με τα προβλήματα του λαού και του τόπου".

Στον πρωθυπουργό απάντησε, από την Αθήνα, ο Α. Τσοχατζόπουλος,ο οποίος δήλωσε πως συμβουλεύει "την άρνηση στο κλίμα πόλωσης και εσωτερικής αντιπαλότητας από όπου και αν προέρχεται". Παράλληλα κάλεσε σε συμμετοχή στο δημοκρατικό διάλογο που πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, όμως, με αφορμή τις συζητήσεις που είχαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας στη Θράκη ο Κ. Σημίτης με τον υπουργό Αμυνας Γερ. Αρσένη,στενοί συνεργάτες του διοχέτευαν στους δημοσιογράφους εκτιμήσεις περί επαναπροσέγγισης του Γερ. Αρσένη στην ομάδα Σημίτη και γενικότερα καλλιεργούσαν την εικόνα για αποκατάσταση των σχέσεων των δύο αντρών, η οποία θα έχει αντίκτυπο στη διαμόρφωση των εσωκομματικών συσχετισμών.

Το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε χτες, εν μέσω κλίματος έντονης αμφισβήτησής του, επιβεβαίωσε την απόφαση της ΚΕ για εκλογή αντιπροέδρου στο συνέδριο, ερχόμενο έτσι σε αντίθεση με την ομάδα Σημίτη που ζητά εκλογή προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα μέλη του ΕΓ συμφωνούν στην άποψη να εκλεγεί αντιπρόεδρος, που να έχει αρμοδιότητες που προβλέπονται από το καταστατικό για τον πρόεδρο. Η διαφωνία που παρουσιάστηκε μεταξύ των μελών του ΕΓ είναι αν θα αναλάβει τις εξουσίες την επαύριο του συνέδριου ή θα τις αναλάβει μετά από εντολή και εξουσιοδότη του Α. Παπανδρέου. Πάντως, δεν πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις, οι οποίες θα ληφθούν σε νέα συνεδρίαση την επόμενη βδομάδα.

Ο γραμματέας της ΚΕ, Κ. Σκανδαλίδης, αποδοκίμασε το κλίμα των αντιπαραθέσεων, κάνοντας λόγο για εικόνα σκιαμαχιών και τεχνητών εντάσεων, που δεν εκφράζουν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών.

Απαντώντας στις απόψεις του Ε. Γιαννόπουλου ότι το ΕΓ δεν εκφράζει την ΚΕ και τη βάση του κινήματος, δήλωσε ότι το ΕΓ είναι εκλεγμένο με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Οσον αφορά το θόρυβο με την αφίσα, ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι ποτέ δεν απασχόλησε το ΕΓ ή τον ίδιο και ότι πρόκειται για ανύπαρκτο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ