Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δε δίνουμε άλλοθι με τη συμμετοχή μας

Επιστολή της Αλ. Παπαρήγα στον Α. Τσοχατζόπουλο, με την οποία του ανακοινώνει ότι το ΚΚΕ δε θα ορίσει εκπρόσωπο σ' αυτήν την επιτροπή

Τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δεν προτίθεται να ορίσει εκπρόσωπό του στη Διακομματική Επιτροπή για τη Δημόσια Διοίκηση, εξηγεί με επιστολή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Α. Τσοχατζόπουλο. Η επιστολή έχει ως εξής:

Οπως γνωρίζετε, το ΚΚΕ δεν ψήφισε τον Νόμο 2333/1995 για τη συγκρότηση Διακομματικών Επιτροπών, εκτός Βουλής. Αναλυτικά οι βουλευτές μας διατύπωσαν τη γνώμη του κόμματός μας για την αρνητική ψήφο και έκαναν μία σειρά προτάσεις που αγνοήθηκαν από την πλειοψηφία της Βουλής.

Υπάρχουν και λειτουργούν στη Βουλή οι Διαρκείς Επιτροπές. Θα μπορούσαν να εντάξουν στη δουλιά και τέτοιες δραστηριότητες που μεταφέρονται στις εξωκοινοβουλευτικές Διακομματικές Επιτροπές που προβλέπει ο Νόμος 2333/1995.

Και αυτή η πρόταση για τις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής, δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα μπορούσε να δώσει απάντηση σε κρίσιμα ζητήματα στο βαθμό που συνεχίζεται η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική και η μετατροπή του Κοινοβουλίου σε διεκπεραιωτή αποφάσεων υπερεθνικών κέντρων. Ωστόσο θα αποτελούσε μία ένδειξη ότι έστω και τυπικά κάποια πράγματα, στοιχειωδώς, τα υπερασπίζουμε.

Η πολιτική που έχει το κάθε κόμμα για τα μεγάλα ζητήματα του λαού και της χώρας, είναι γνωστή. Αν θέλει να πειστεί κάποιος για την ορθότητα της θέσης του ΚΚΕ για το άλφα ή βήτα ζήτημα, δε χρειαζόταν μία εξωκοινοβουλευτική Επιτροπή για να το κάνει. Κατά συνέπεια έχουμε τη γνώμη ότι τέτοιες Διακομματικές Επιτροπές, υποκρύπτουν σκοπιμότητες που δεν έχουν σχέση με το διάλογο για να καλυφθούν ειλημμένες αποφάσεις πλειοψηφιών με τον μανδύα του διαλόγου.

Δε θα μπούμε στην ουσία του αντικειμένου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Δημόσια Διοίκηση. Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι διατυπωμένες αναλυτικά για ποια δημόσια διοίκηση κάνουμε λόγο και σήμερα και στο μέλλον. Οι θέσεις μας αυτές είναι ριζικά διαφορετικές και από τις πολιτικές και από τις πρακτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο και εκείνων που στο όνομα κάποιων αόριστων"οραμάτων" για την Ευρώπη, εκχωρούν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Με αυτά τα δεδομένα, όπως τονίσαμε και στη Βουλή, το ΚΚΕ δεν προτίθεται να ορίσει εκπρόσωπό του στη Διακομματική Επιτροπή, όπως προτείνετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ