Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προληπτική αλλαγή συμπεριφοράς

Διανύουμε μια εποχή που τα περισσότερα παιδιά αφιερώνουν πολύ χρόνο στην τηλεόραση και σπάνια βρίσκουν την ευκαιρία να φορέσουν τα αθλητικά τους παπούτσια και να αθληθούν. Ερευνα που έγινε σε αρκετά σχολεία των ΗΠΑ αποδεικνύει πως οι παρεμβάσεις στο σχολείο και το σπίτι, που έχουν στόχο να ενημερώσουν τα παιδιά για θέματα υγείας, βελτιώνουν σημαντικά τη συμπεριφορά τους, όσον αφορά την πρωτογενή πρόληψη ορισμένων παθήσεων.

Η έρευνα που ονομάστηκε "Μελέτη Παιδιών και Εφήβων για την Καρδιαγγειακή Υγεία" αφορούσε 5.106 μαθητές της τρίτης τάξης του Δημοτικού. Σε 56 από τα 96 σχολεία που συμμετείχαν στην έρευνα, τα παιδιά υποβλήθηκαν σε διάφορες παρεμβάσεις, όπως αλλαγή της διατροφής τους, μέτρια άσκηση κατά τη γυμναστική, ενημέρωση από γιατρούς, καθώς και προγράμματα οικογενειακής εκπαίδευσης στο σπίτι.

Τρία χρόνια αργότερα που συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 4.015 μαθητές στα σχολεία αυτά, το ποσοστό κατανάλωσης λιπαρών μειώθηκε από 39% έως 32% σε σχέση με τα άλλα σχολεία. Οι μαθητές που δέχτηκαν τις παρεμβάσεις δήλωσαν ότι αυξήθηκαν οι ώρες του μαθήματος της φυσικής αγωγής και η άσκηση από μέτρια έγινε έντονη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ