Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγνοούνται 26 ναυτικοί

Ολοι ήταν μέλη του πληρώματος κυπριακού φορτηγού που βυθίστηκε, μετά από σύγκρουση με ελληνικό πλοίο στα ανοιχτά της Ιαπωνίας

Αγνοούνται τα 26 μέλη του πληρώματος του κυπριακού φορτηγού "Αννα Σπυράτου",μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας, το οποίο βυθίστηκε, μετά από σύγκρουση με το ελληνικό φορτηγό πλοίο "Πολυδεύκης",στα στενά Τσουσίμα στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας τις βραδινές ώρες του προηγούμενου Σαββάτου και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Τα 21 μέλη του πληρώματος του ελληνικού φορτηγού (12 Ελληνες και 9 αλλοδαποί) είναι καλά στην υγεία τους. Ειδικότερα, το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο "Πολυδεύκης" που έπλεε έμφορτο με 14.500 τόνους σίδηρο προς το Πουσάν, προερχόμενο από Χονγκ Κονγκ,συγκρούστηκε με το υπό κυπριακή σημαία φορτηγό πλοίο "Αννα Σπυράτου" που έπλεε έμφορτο με 23.500 τόνους σίδηρο και το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Ναγκόντα Ρωσίας με προορισμό το Τσάι Τσουν Κίνας.

Από τη σύγκρουση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, προκλήθηκε ρήγμα στην αριστερή πλευρά του πρωραίου μέρους του ελληνικού φορτηγού διαστάσεων περίπου 9 μέτρων και πλάτους 1 μέτρου, το οποίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Πουσάν και το 12μελές πλήρωμά του παραμένει στο λιμάνι. Σήμερα η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου "Ρόιτερ", θα εξετάσει τα μέλη του πληρώματος του ελληνικού πλοίου.

Αγνοούμενοι είναι ο Ελληνας καπετάνιος του κυπριακού πλοίου Ιωάννης Λεμός 67 χρόνων, 24 Φιλιππινέζοι και ένας Αιγύπτιος, μέλη του πληρώματος. Περίπου 20 σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής της Νότιας Κορέας έχουν σπεύσει στην περιοχή του ναυαγίου. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, δυσχεραίνονται όμως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία έχουν βρει μια πνευστή σωσίβια σχεδία και μια σωσίβια λέμβο που αναγράφουν το όνομα του κυπριακού πλοίου. Οι αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν τη διαρροή πετρελαίου από το φορτηγό που βυθίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ