Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με όπλο τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου

Οι δραστηριότητες και οι στόχοι του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ συζητήθηκαν την περασμένη Κυριακή, στην πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της Οργάνωσης

Με όπλο τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, την πολύχρονη εμπειρία της Οργάνωσης, τα μέλη της ΚΝΕ μπαίνουν πια στη μάχη του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Η δραστηριότητα και οι στόχοι του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ συζητήθηκαν την περασμένη Κυριακή, στη σύσκεψη στελεχών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό. Από τη σύσκεψη δεν έλειψε η διάθεση αυτοκριτικής, ο γόνιμος προβληματισμός για το πώς το φεστιβάλ θα φέρει περισσότερους νέους κοντά στην ΚΝΕ και ήταν διάχυτη η αισιοδοξία ότι το 22ο Φεστιβάλ θα αγκαλιάσει περισσότερους νέους, θα βρεθεί σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, θα ξεπεράσει το 21ο Φεστιβάλ, που ήταν το μεγαλύτερο άνοιγμα της Οργάνωσης στη νεολαία τα τελευταία χρόνια.

Η μορφή και η θεματολογία των εκδηλώσεων απασχόλησαν τη σύσκεψη. Κοινός τόπος στις ομιλίες ήταν η διαπίστωση της ανάγκης να δοκιμαστούν νέες μορφές προσέγγισης των νέων, να προβληθεί η πραγματικά προοδευτική πολιτιστική δημιουργία και να μην αποτελεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα "κράχτη" του πολιτικού σκέλους των εκδηλώσεων, αλλά να το συμπληρώνει. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, φάνηκε η ανάγκη να γίνουν σοβαρές προσπάθειες ώστε να καταφέρει να συνδυάζει την ανάδειξη των τοπικών ή ιδιαίτερων προβλημάτων κάθε χώρου και κάθε περιοχής με την ανάδειξη των γενικότερων προβλημάτων και των αιτιών που τα δημιουργούν, με τελικό στόχο την κατανόηση της ανάγκης συσπείρωσης στο αντιμονοπωλιακό - αντιιμπεριαλιστικό - δημοκρατικό μέτωπο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη θεματολογία του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, επισημάνθηκε ότι πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου ο ιμπεριαλισμός δείχνει όλο και πιο καθαρά το απειλητικό του πρόσωπο, όπου οι νέοι είναι καθημερινά αντιμέτωποι με την ανεργία, με τον κίνδυνο της εγκατάλειψης της παιδείας που μέχρι τώρα τους παρέχεται, με την αγωνία για αναζήτηση δουλιάς με σωστές και κατάλληλες προοπτικές. Μέσα από όλα αυτά και μέσα από τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται το νεολαιίστικο κίνημα δυναμώνει ο προβληματισμός, οι αναζητήσεις διεξόδων, δημιουργούνται και βγαίνουν στην επιφάνεια όλες εκείνες οι αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας, που διατρανώνουν το δικαίωμά τους να μη μένουν μόνο σιωπηλοί παρατηρητές, αλλά μέσα από τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες να διεκδικούν και να περιφρουρούν τα δικαιώματά τους.

Ως βασικοί στόχοι του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ καθορίστηκαν, το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στη νεολαία, η αύξηση της συμμετοχής των νέων στις εκδηλώσεις, η πολυμορφία και πολυθεματικότητα των πρωτοβουλιών και των εκδηλώσεων, με απώτερο στόχο τη μαζικοποίηση της ΚΝΕ και τη συσπείρωση περισσότερων νέων γύρω από την πολιτική του ΚΚΕ.

Ο "Ρ" δημοσιεύει σήμερα εκτεταμένα αποσπάσματα από την εισήγηση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αύριο θα δημοσιευτούν αποσπάσματα από την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Σοφιανού,και ρεπορτάζ από τη σύσκεψη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις(2002-08-06 00:00:00.0)
Τριήμερο Φεστιβάλ αξιώσεων(2000-09-03 00:00:00.0)
«Κοκκινίζει» κάθε γωνιά της χώρας(2000-08-17 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το ταξίδι(2000-08-01 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις(1998-08-05 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη(1996-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ