Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με "φορτίο"... 136 λαθρομετανάστες

Φορτηγό πλοίο, που μετέφερε 136 Ινδούς και Πακιστανούς μετανάστες, εντοπίστηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, μετά από πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή Νησίδας Αγ. Γεωργίου Σαρωνικού Κόλπου και ενώ επρόκειτο να τους αποβιβάσει λάθρα στην Αττική.

Το πλήρωμα του πλοίου, που φέρει σημαία Ονδούρας και ονομάζεται Ναντίν,αποτελείται από 10 άτομα, από τα οποία ο πλοίαρχος είναι Σουδανός και τα υπόλοιπα μέλη είναι δυο Ελληνες, τρεις Σύροι και τέσσερις υπήκοοι Γκάνας. Το πλοίο με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους οδηγήθηκε στο αγκυροβόλιο Πειραιά, όπου παραμένει φρουρούμενο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά συνελήφθησαν ο πλοίαρχος Οζάμα Γιουσές Μπακέι,40 χρόνων, και τα μέλη του πληρώματος Α. Παναγόπουλος,50 χρόνων, και Σ. Κασιδιάρης,42 χρόνων. Επίσης, συνελήφθη ο Ι. Κατελούζος,49 χρόνων, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι οργάνωσε τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Παράλληλα, χτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα τα μέλη του πληρώματος, όπου τους ασκήθηκε δίωξη για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα κατά συρροή με σκοπό το παράνομο όφελος και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.Ο Σουδανός πλοίαρχος κρατείται, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος αφέθηκαν ελεύθερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ