Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με επιτυχία η δεύτερη προφεστιβαλική

Σε μια περίοδο έξαρσης της συντηρητικής επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων της νεολαίας, έξαρσης της δράσης του ιμπεριαλισμού και του κινδύνου εμπλοκής της χώρας μας στα σχέδιά του και μπροστά στο νέο χτύπημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ πραγματοποίησε με επιτυχία τη δεύτερη εκδήλωσή της στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Η εκδήλωση είχε θέμα τη συνεχιζόμενη επίθεση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φοιτητών, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και συναντήθηκαν όλοι μαζί το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο μπάσκετ της Α' Εστίας. Η Δέσποινα Μαχαιροπούλου, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας, μιλώντας στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο εργασιακό μέλλον των φοιτητών και γενικά της νεολαίας και σημείωσε: "Το δικαίωμα στην εργασία και οι όροι δουλιάς, είναι κομμένα και ραμμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Η δημιουργία μισοειδικευμένων επιστημόνων, εξαρτημένων από τις εκάστοτε ανάγκες της "αγοράς" των κερδών της εργοδοσίας, πειθήνιου και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, εύκολα προσαρμοσμένου σ' αυτές. Σ' αυτό αποσκοπούν και τα περίφημα προγράμματα συνεχούς κατάρτισης και η περίφημη διά βίου εκπαίδευση".

Επισήμανε ότι "το πλασάρισμα των κάθε λογής νομοσχεδίων, προτάσεων, τροπολογιών, είναι κανόνας πλέον να κορυφώνεται σε τέτοιες περιόδους", και αναφέρθηκε αναλυτικά στο Εθνικό Απολυτήριο που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο "εθνικό κεφάλαιο για την παιδεία", με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τη μιζέρια του 6,7%, συνεχίζει τον εμπαιγμό των ΤΕΙ. "Με την πρακτική τους δε μας πείθουν για τις αγνές προθέσεις. Βλέπουμε πως προσπαθούν να καθορίζουν τους όρους που θα σπουδάζουμε αν θα σπουδάζουμε, τους όρους που θα δουλέψουμε αν θα δουλέψουμε, τους όρους που θα ζήσουμε αν μας αφήσουν και δε γίνουμε πρώτη ύλη στη μηχανή του πολέμου", τόνισε.

Καταλήγοντας η Δ. Μαχαιροπούλου υπογράμμισε: "Ρεαλισμός δεν είναι ο συμβιβασμός. Ρεαλισμός και πρωταρχική ανάγκη είναι η αντεπίθεση σ' αυτό το μοντέλο, την πολιτική που δημιουργεί και αναπαράγει τα αδιέξοδα στη ζωή μας, την πολιτική υποταγής που θίγει με τον ίδιο οξύτατο τρόπο νεολαία, εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους. Ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που υπονομεύει το μέλλον μας, τα δικαιώματά μας για μόρφωση, δουλιά, ποιότητα ζωής με τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, για μια ζωή ειρηνική, της φιλίας και συνεργασίας των λαών".

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις παρουσίασης της πρότασης του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο(2021-12-03 00:00:00.0)
Διαδικτυακές εκδηλώσεις(2020-11-13 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις της εποχής μας φωνάζουν: Ρεαλισμός ο σοσιαλισμός(2020-11-11 00:00:00.0)
Πολύμορφες δραστηριότητες για τις 8 Μάρτη(2009-03-07 00:00:00.0)
Πολύμορφες δραστηριότητες για τις 8 Μάρτη(2009-03-06 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις με τις ξένες αντιπροσωπείες(2001-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ