Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Ενέσεις αισιοδοξίας" από Εβερτ

Μετά την "επιτυχή" επίλυση της φυσιογνωμίας της κυβέρνησής του ως "κυβέρνησης των ελικοπτέρων", ο Μ. Εβερτ ασχολείται τώρα με τις ...προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια τετραετία θα το εφαρμόσει. Πάντως χτες στις συσκέψεις που είχε με στενούς συνεργάτες του δε μίλησε για πρόωρες εκλογές.

Η τακτική την οποία έχει επιλέξει ο Μ. Εβερτ, για να μετριάσει τις επιπτώσεις από τη διαφαινόμενη "λεηλασία" της εκλογικής βάσης του κόμματός του από τον "κεντροαριστερό" και ταυτόχρονα "κεντροδεξιό" Σημίτη, φαίνεται ότι περιορίζεται στις κατά καιρούς ενέσεις αισιοδοξίας για σύντομη άνοδο στην εξουσία, είτε με την καλλιέργεια κλίματος πρόωρων εκλογών είτε με την προβολή του "κυβερνητικού προγράμματος" και το απλόχερο μοίρασμα υποσχέσεων προς κάθε κατεύθυνση.

Στα πλαίσια αυτά στη σύσκεψη που είχε χτες με τα στελέχη των διαφόρων τομέων δράσης του κόμματος συζητήθηκαν και καθορίστηκαν οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου στους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Οικονομίας και τα μεγάλα έργα.

Ο Μ. Εβερτ υποσχέθηκε πόρους και μέσα στους ΟΤΑ, χωρίς να διευκρινίσει αν θα τους χρησιμοποιήσει ως φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, ενώ για την οικονομία περιορίστηκε σε γενικές διακηρύξεις για "σταθερό και ενιαίο" φορολογικό σύστημα και "ανασύνθεση του θεσμικού πλαισίου των κινήτρων", προφανώς στην κατεύθυνση της γενναιόδωρης ενίσχυσης της οικονομικής ολιγαρχίας.

Στη σύσκεψη που είχε με τους βουλευτές του Θερινού Τμήματος παρουσίασε κωδικοποιημένη την επιχειρηματολογία για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, η οποία διακρίνεται από την αρχή του "αρραγούς εθνικού μετώπου" και της σύμπλευσης με την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ